Mitä tapahtui edulliselle mökkilomalle? Viikon vuokrahinta jo tuhansia!

Mielitkö vuokramökille kesällä? Suomesta alle 500 euroa viikossa maksavia, neljän hengen mökkejä löytyy Lomarengas.fi-sivustolta kerättyjen hintojen mukaan vain kourallinen.

Moni perhe suuntaa katseensa kotimaan lomamarkkinoille, jos ulkomaille lähteminen tuntuu liian hinnakkaalta.

Netistä löytyykin useita vuokramökkejä tarjoavia sivustoja, joten ei muuta kuin valitsemaan – paitsi että hetkonen, lähes kaikissa perhelomailijoille sopivissa kohteissa näyttäisi olevan kolme nollaa perässä?

– Laskennallinen keskihinta meidän kohteillemme on tällä hetkellä 802 euroa. Jos Lappi, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa jätetään pois, on hinta keskimäärin 890 euroa viikolta, vahvistaa Mökki.fi.sivuston edustaja Aleksi Piiroinen.

Piiroisen laskelmassa on mukana kaikki mökit, joiden viikkohinta on saatavilla, niin yksityisten kuin keskusvaraamojenkin osalta. Piiroinen muistuttaa, että kesäkuukaudet ovat yleensä hinnakkaampia, mikä nostaa keskihintaa.

Lomarengas.fi-sivuston tarjontaa katsottaessa keskihinta näyttäisi olevan noin 1 000 euroa viikko, kun kyseessä on vähintään kolmen tähden mökki neljälle hengelle.

– Hinta vaikuttaa ihan paikkansa pitävältä, jos ajatellaan niin sanottua perusmökkiä, jossa on 4–6 vuodepaikkaa ja keskitason varustelu. Keskusvaraamoiden ilmoittamat hinnat ovat tyypillisesti hieman kalliimpia kuin yksityisen vuokraajan, Piiroinen kommentoi.

Piiroinen arvioi, että viime vuosina hinnoissa on tapahtunut pientä nousua ja aluekohtaisesti kova kysyntä on voinut nostaa hintoja.

Kuukauden mökkiloma keskimäärin 4 000 euroa?

Esimerkkiperheemme haluaa lomailla neljän hengen mökissä, jonka varustelutaso on kolme tähteä tai enemmän heinäkuussa 2013. Alle 300 viikkovuokralla perhe löytää kohteita vain Lapista.

Mitä etelämmäksi mennään, sitä kovempia viikkohintoja mökeistä pyydetään. Jos laskuista jätetään pois Lappi, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuun seutu, löytyy alle 500 euron lomamökkejä vain kaksi kappaletta – alle 700 sadan viikkohinnalla löytyy vain 38 kohdetta.

Kovimmillaan viikkohinnat voivat olla jopa yli 5 000 euroa.

– Aktiivisesti mökkejä vuokraavat henkilöt osaavat nykyään myös vaatia hinnalle vastinetta. Kun tietty hintaraja tulee vastaan, vaaditaan mökiltä myös varusteita ja mukavuuksia, Piiroinen kommentoi.

Kalleimmat kohteet löytyvät pääkaupunkiseudun ja suurten kaupunkien läheisyydestä, minkä vuoksi pitkä ajomatka voi säästää tuhansia euroja.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja