Mitä sinä pelastaisit tulipalosta?

Jos tulipalo yllättää kotona, aika pelastautumiseen ja tärkeiden tavaroiden mukaan ottamiseen lasketaan minuuteissa tai sekunneissa.

Minkä yhden tavaran ottaisit mukaan tulipalosta, mikäli läheiset ihmiset ovat jo turvassa?

Ylivoimaisesti tärkeimpänä pelastettavana tavarana pidettiin lompakkoa, selvisi LähiTapiolan asiakaskyselyssä.

– Todennäköisesti ottaisin mukaan lompakon. Voisi kuvitella, että ilman minkäänlaista henkilöllisyystodistusta olisi todella hankala jatkaa elämää heti alkuunsa, eräs vastaaja perusteli.

Toiseksi eniten mainintoja keräsi kännykkä ja kolmanneksi eniten kannettava tietokone. Myös tärkeät valokuvat ja tärkeät paperit sekä ulkoiset kovalevyt mainittiin monissa vastauksissa.

Kyselyssä 60 prosenttia vastaajista piti tulipaloa pelottavimpana kotia uhkaavana vaaratilanteena. LähiTapiolan kyselyyn vastasi 272 henkilöä joulukuun alussa.

– Ennen omaisuuden pelastamista on aina ehdottomasti varmistettava, että kaikki ihmiset ja kotieläimet ovat turvassa. Tulipalossa savu leviää erittäin nopeasti, ja jo muutamassa minuutissa olosuhteet muuttuvat hengenvaarallisiksi. Tulipalotilanteessa ei ole hetkeäkään hukattavaksi, painottaa LähiTapiolan osastopäällikkö Antti Määttänen.

Hän muistuttaa, että palovaroitin on pakollinen joka kodissa jokaista alkavaa 60:ta asuinneliötä kohden. Palovaroitin on erittäin tärkeä pelastautumisen kannalta, sillä se antaa aikaa toimia tulipalon sattuessa.

Lähde: LähiTapiola

Lue myös:

    Uusimmat