Mitä Red Bullilla tapahtuu? Max Verstappenilta täyslaidallinen lamaantuneesta Sergio Perezistä

Tulosruutu: Max Verstappen ylivoimainen, Valtteri Bottas MM-pisteille Kanadassa.

Max Verstappen ei vaivaa päätään Red Bull -tallitoverinsa Sergio Perezin ongelmilla. 

Kun kuluvaa F1-kautta oli ajettu viisi osakilpailua, Sergio Perez oli MM-sarjassa toisena vain 14 pisteen päässä Max Verstappenista voitettuaan kaksi GP:tä. 

Kolme kilpailua myöhemmin ero on 69 pistettä, ja jopa Perezin kakkospaikka sarjassa on uhattuna. 

Meksikolainen on ajautunut hämmästyttäviin ongelmiin. Hän on jäänyt aika-ajon kolmososion ulkopuolelle kolmessa kisassa peräkkäin ja ajanut niissä yhteensä vain 21 MM-pistettä. Samalla Verstappen porskuttaa neljän kisan voittoputkessa, ja Red Bull juhli historiansa sadatta GP-ykköstilaa Kanadassa.

– Minulla ei vain ole vauhtia, emmekä ymmärrä miksi. Se on hullu juttu, huolestumisensa tunnustanut Perez kommentoi oltuaan kuudes Kanadan osakilpailussa

– Max ja minä käytämme renkaita hieman eri tavalla. En tiedä onko tällä jotain tekemistä asian kanssa. 

Perez kertoi olevansa eniten huolissaan vauhdistaan, ei piste-erostaan Verstappeniin. Red Bull on voittanut kauden kaikki kahdeksan kisaa.  

– Minun on päästävä takaisin iskuun. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kahden edellisvuoden hollantilaismestarilta ei herunut sympatiaa Perezille, joka näytti uhkaavan Verstappenia aidosti alkukaudella. 

– Jos en olisi ollut tuolla (kärjessä), kisa olisi näyttänyt todella erilaiselta Red Bullille. En olisi tyytyväinen, jos olisin jäänyt kolmesti peräkkäin kymppikärjen ulkopuolelle aika-ajoissa, Verstappen heitti. 

– Mutta en kanna siitä huolta. Tiimin pitää tehdä töitä sen asian kanssa, eli siitä pitää kysyä heiltä. Se ei ole minun ongelmani, Verstappen summasi viitaten Perezin alamäkeen. 

Myös sanavalmis Red Bull -neuvonantaja Helmut Marko lähetti epäsuorat terveiset Perezille Blickin haastattelussa. 

– Ainoat kaksi kuskia, jotka pystyvät kutittelemaan Verstappenin hermoja, ovat yhteisiältään yli 80 vuotta, Marko totesi viitaten Mercedeksen Lewis Hamiltoniin, 38, sekä Aston Martinin Fernando Alonsoon, 41 – liioitellen hieman tuttuun tyyliinsä.  

Alonso on MM-sarjassa kolmantena, Hamilton neljäntenä. Alonson ero Pereziin on vain yhdeksän pistettä. 

Kausi jatkuu Itävallassa 2. heinäkuuta. 

Lähde: grandpx.news

Lue myös:

    Uusimmat