Valtteri Bottas yllätettiin – tallipomo kitkeränä: "Vain metrejä ennen maaliviivaa"

Tulosruutu: Max Verstappen ylivoimainen, Valtteri Bottas MM-pisteille Kanadassa.

Valtteri Bottas sai yhden MM-pisteen, mutta menetti katkerasti toisen F1-sarjan Kanadan GP:ssä sunnuntaina. 

14. ruudusta startannut suomalaiskuski ajoi tasaisen kisan, joka päättyi hänen osaltaan dramaattisesti. Aston Martinin Lance Stroll nimittäin ohitti Bottaksen käytännössä maaliviivalla, mikä sysäsi Alfa Romeo -kuljettajan 11. sijalle. McLarenin Lando Norrisin rangaistus nosti kuitenkin Bottaksen pisteille

Alfa Romeolla on nyt kasassa yhdeksän MM-pistettä, ja jokainen piste on sille huipputärkeä MM-sarjan häntäpään taistossa. Tallin edustaja Alessandro Alunni Bravi harmittelikin takaiskua. 

– Meidän pitää olla tyytyväisiä Valtterin ajamasta pisteestä, vaikka pisteen hukkaaminen vain metrejä ennen maaliviivaa tuntuu hieman kitkerältä. Yhdellä pisteellä voi kuitenkin olla valtava merkitys kauden lopussa, ja olemme nyt saaneet pinnoja kahdessa kisassa peräkkäin, Alfa Romeo -pomo totesi tiimin tiedotteessa viitaten MM-menestyksestä jaettaviin miljooniin. 

Bottas oli päivään tyytyväinen. 

Kun nouset kisassa neljä sijaa, kyseessä on hyvä päivä. Vaikka saimme nyt vain pisteen, se on jotain, se on tärkeää, Bottas kommentoi F1-sarjan haastattelussa

– Olisin voinut olla yhdeksäs, mutta renkaani alkoivat olla kuluneet kisan lopussa, ja Lance onnistui ohittamaan minut maaliviivalla, suomalainen taustoitti tiedotteessa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Bottaksen mielestä Alfa Romeo on mennyt suorituskykynsä kanssa eteenpäin Monacon GP:stä lähtien. 

– MM-piste oli palkinto ja motivaation kohottaja meille. Nyt on tärkeää jatkaa oikeaan suuntaan ja keskittyä parantamaan aika-ajosuorituksiamme, Bottas summasi. 

Alfa Romeo on valmistajien MM-sarjassa seitsemäntenä Bottaksen viiden ja Zhou Guanyun neljän pisteen turvin. Kausi jatkuu Itävallassa 2. heinäkuuta.  

Lue myös:

    Uusimmat