Nuori F1-tähti raivostui saamastaan rangaistuksesta – Valtteri Bottas hyötyjänä

McLarenin nuori tähtikuski Lando Norris oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen Kanadan GP:n jälkeen.

Norris, 23, taisteli kisan loppuvaiheilla viimeisistä pistesijoista Williamsin Alexander Albonia, Alpinen Esteban Oconia, Alfa Romeon Valtteri Bottasta ja Aston Martinin Lance Strollia vastaan.

Norris onnistui ohittamaan Bottaksen, minkä jälkeen hän kävi kovaa kisaa Oconin kanssa.

Norris ajoi maaliin yhdeksäntenä, tipahtaen lopputuloksissa kuitenkin vasta sijalle 13.

Miksi näin? Koska Norrisille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus ”epäurheilijamaisesta käytöksestä”. 

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo näki, että Norris hidasteli tahallaan turva-autoikkunan aikana, kun hän pyrki tekemään tilaa tallikaveriinsa Oscar Piastriin nähden.

Sekä Piastri että Norris olivat tulossa samaan aikaan varikolle. Norris pyrki varmistamaan sen, ettei hän menetä sijoja peräkkäisten varikkopysähdysten yhteydessä.

FIA:n tuomariston mukaan Norris rikkoi lajin sääntöjen kohtaa 12.2.1, jolla viitataan niin sanottuun ”herrasmiesmäisyyteen”.

Norris raivostui päätöksestä.

– Minulle kerrottiin ihan viime tipassa, että minun täytyy tulla varikolle. Kiihdytin vauhtiani, eikä tuossa päätöksessä ole mitään järkeä, Norris ihmetteli median edessä.

Norrisin mukaan hän toimi aivan samalla tavalla kuten moni muukin kuljettaja tekee turva-autoikkunoiden aikana. 

– Jos tuosta tulee rangaistus, niin sitten minun pitäisi saada samanlainen tuomio kaikista niistä muista tapauksista, missä olen toiminut ihan samalla tavalla viimeisen kolmen vuoden aikana, Norris murahti. 

Kilpailun tuomaristo näki, että Norris ajoi 50 kilometriä tunnissa hitaammin kuin Piastri mutkien 10 ja 13 välissä sekä seuraavalla pitkällä suoralla.

Norrisin rangaistuksen myötä Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas nousi pisteille. Bottas oli lopputuloksissa kymmenes.

Lue myös:

    Uusimmat