Mainos

Mitä naisen aivoissa tapahtuu orgasmin aikana? Nyt se on selvitetty!

Naisten orgasmi on vaivannut tutkijoiden mieltä jo pidemmän aikaa. Nyt tämä mysteeri on kuitenkin pikkuhiljaa ratkeamassa. 

New Jerseyn yliopiston tutkimuksessa on selvitetty naisen aivojen aktiivisuutta orgasmin aikana magneettikuvausmenetelmää apuna käyttäen. Lue, miten aivot reagoivat mielihyvään aina ensimmäisestä kosketuksesta huippuun saakka.

Ensimmäinen kosketus

Aivokuoren genitaalisiin alueisiin liittyvät alueet alkavat reagoida heti ensikosketuksesta alkaen. Klitoris, emätin ja kohdunkaula reagoivat eri puolilla aivokuorta, sillä jokainen näistä alueista voi tuottaa orgasmin itsenäisesti. Näiden kaikkien alueiden yhtäaikainen stimuloiminen voi kuitenkin tuottaa voimakkaamman ja miellyttävämmän orgasmin.

Stimuloinnin jatkuminen

Kosketuksen jatkuminen vaikuttaa hippokampukseen, eli aivojen alueeseen, joka herättää unenomaisia muistoja. Tässä vaiheessa saatat ryhtyä muistelemaan sitä tiettyä kuumaa hotelliyötä tai villejä hetkiä suihkussa.

Koskettaminen aktivoi myös aivojen mantelitumaketta, joka osallistuu tunneilmaisuun ja tunteiden voimakkuuteen. Näiden yhteisvaikutuksesta voimme kokea hyvinkin positiivisia tunteita genitaalialueen stimuloinnin jatkuessa.

Melkein siellä

Orgasmin lähestyessä pikkuaivot aiheuttavat jännitystä reisissäsi, takapuolessasi ja vatsalihaksissasi. Samaan aikaan aivokuoren frontaaliset alueet lisäävät abstraktista ajattelua ja villitsevät seksuaalisia fantasioitasi. Aivokuori sekä aivosaareke estävät myös tehokkaasti kiputiloja, jolloin tavallisesti ikävältä tuntuva asia muuttuu iloksi ja hyvänolon tunteeksi.  

Ekstaasi!

Hypotalamus vapauttaa oksitiini-hormonia, joka saa kohdun supistelemaan. Nämä supistukset tuottavat meille tunteen, jonka koemme orgasmina.

Hetki ei ole pelkästään fyysinen, vaan rakkaushormoniksikin kutsuttu oksitoniini saa meidät kiintymään kumppaniimme yhä enemmän. Aivojen hyvänolonkeskus, nucleus accumbens -lisäke tuottaa myös mielihyvähormoni dopamiinia, mikä saa sinut leijailemaan entistäkin korkeammalle.

Jälkitunnelmissa

Magneettikuvauksissa havaittiin, että orgasmin jälkeen aivojen aktiivisuus laskee, mutta tämä tapahtuu pikkuhiljaa. Jälkihehku on siis tosiasia.

Alla oleva video havainnollistaa, miten naisen aivot reagoivat seksuaaliseen mielihyvään. 


Video: Löytyvätkö nämä välineet jo kaapistasi? 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.