Mitä lahjaksi äidille?

Kakkukahvien lisäksi moni haluaa muistaa rakasta äitiä lahjalla. Vielä on hyvin aikaa hankkia täydellinen äitienpäivälahja.

Jos budjetti on tiukka, osta jotain pientä ja persoonallista tai askartele lahja itse. Kaunis kukkakimppu on perinteinen ja varma vaihtoehto. Valkovuokot, tulppaanit ja punaiset ruusut ovat äitienpäivän kestosuosikkeja.

Tuoksu, kulho tai kirja

Lahjan valinnassa kannattaa miettiä oman äidin tyyliä ja mieltymyksiä. Pitääkö äiti käytännöllisistä lahjoista, kauniista esineistä vai kaipaako sankari hemmottelua ja yhteisiä hetkiä perheenjäsenten kanssa?

Tyylitietoinen äiti ilahtuu hajuvedestä tai uudesta huulipunasta. Kevään uutuustuoksuista esimerkiksi Burberryn kevyt ja raikas The Summer EdT for Women on hyvä valita äidille. Tuoksujen ja kosmetiikan valintaa helpottaa, jos tiedät mitä merkkejä ja sävyjä lahjansaaja yleensä käyttää.

Keittiössä viihtyvälle äidille voi ostaa lahjaksi keittokirjan tai kauniita astioita. Arabian uuden Runo-sarjan herkät mukit ja kulhot sopivat hyvin äitienpäivään. Klassikot kuten Mariskooli ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

Täydellinen lahjavalinta lukutoukalle on tietysti kirja. Pitääkö äiti dekkareista vai romanttisesta kaunokirjallisuudesta? Irmeli Castrenin kirjoittama Nykynaisen niksit (Gummerus) on nappi valinta huumorintajuiselle äidille. Kirja on kiireisen ihmisen pelastus, siitä löytyvät niksit ja vinkit siivouksesta kauneudenhoitoon.

Hoitoja ja hemmottelua

Jos äidillä on jo kaikkea, kannattaa harkita aineetonta lahjaa. Kauneushoitolan lahjakortti tai hemmotteluloma kylpylässä ovat takuuvarmoja vaihtoehtoja.

Vie äiti lempiravintolaan illalliselle tai osta liput elokuviin, balettiin tai teatteriin. Elämykset ja yhteiset hetket läheisten kanssa ilahduttavat erityisesti äitiä, joka ei normaalisti käy usein ulkona.

Teksti: MTV3

Kuvat: Iittala, Marimekko, Lehtikuva ja Gummerus

Lue myös:

    Uusimmat