Mitä kätesi kertovat sinusta ja elämästäsi?

Kädet paljastavat yllättäviäkin seikkoja henkilön persoonallisuudesta, tunne-elämästä, lahjakkuuksista sekä fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä. Jokainen käsi kertoo oman tarinansa.

– Monet säntäävät tänne ennustuksen toivossa, mutta minä en ennusta, kirologia ei ole ennustamista, puuskahtaa kirologi Vieno Puustjärvi.

– Jotkut tekevät tällä alalla rahaa sepittämällä satumaisia juttuja. Kun olen suora ja rehellinen, monet loukkaantuvat. Usein ihmiset kiukustuvat esimerkiksi siitä, jos käsien luennassa paljastuu, että henkilö ei ole erityisen luova. Mutta enhän minä voi muuttaa ketään luovaksi, suora viiva on suora. Jos kampaaja toteaa, että hiuksesi ovat ohuet, ei siitä loukkaannuta, mutta voi taivas täällä.

Useimmiten mielessä mylläävät tunteet, kuten rakkaushuolet, saavat ihmisen kirologille.

Ei koskaan ajoissa ja muita paljastuksia

Sitten itse asiaan. Saavun tapaamiseen aavistuksen myöhässä metroliikenteen häiriöiden vuoksi. Olisi pitänyt lähteä aikaisemmin, sillä en omista tavoistani inhoa mitään niin paljon kuin myöhästymistäni.

– Annapas se käpäläsi tänne. Näin heti, kun sinä höyrysit tuolta ovesta sisään, että olet vähän liiankin joustava ja sopeutuva. Näetkö nyt, kuinka kätesi ja peukalosi taipuu. Tällainen henkilö ei ole juuri koskaan ajoissa, koska hän yrittää tehdä montaa asiaa kerralla. On ihmisiä, joiden käsi taipuu vain vähän. He lähestyvät toisia ihmisiä varovaisemmin ja saattavat olla joskus kovin jääräpäisiä, kuvailee Puustjärvi.

Kynnet kertovat paljon sydämen ja verenkierron toiminnasta.

– Kyntesi ovat aika punaiset, tunnet asiat vahvasti ja murehdit liikaa. Sinun pitää nukkua riittävästi ja opetella rentoutumista.

Siniset kynnet voivat viitata verenkierto-ongelmiin. Sinikyntiset saattavat myös olla ihmissuhteissaan etäisiä. Se ei tarkoita sitä, etteikö heissä olisi lämpöä, se voi olla vain piiloutunut kovan kuoren alle.

Sydämen viivasta päänviivaan

Kirologi tutkii myös ihon pinnan. Pehmeä pinta viestii emotionaalisesta herkkyydestä, karhea kovanahkaisuudesta. Myös vasemmalla ja oikealla kädellä on oma merkityksensä. Vasen käsi kertoo syntymälahjoista ja oikea siitä, miten lahjojaan on elämässään käyttänyt.

Kolme käden perusviivaa ovat pään viiva, sydämen viiva ja elämän viiva. Usein jokin näistä on muita vahvempi. Se paljastaa, elääkö henkilö tunteidensa, järkensä vai vaistojensa varassa.

Päänviiva kertoo ajattelutavasta, loogisuudesta ja taipumuksesta järkeilyyn.

– Jos päänviivasta putoaa viivoja sydämenviivaa kohti, ihminen käy jatkuvaa kamppailua siitä, pitäisikö hänen kuunnella tunteitaan vai järkeään. Tällainen henkilö elää vähän kuin tuli takapuolessa. Sinäkin olet vähän mustavalkoinen, sinä joko tykkäät tai et tykkää, teet täysillä tai et tee ollenkaan, toteaa Puustjärvi.

Nauramme molemmat, sillä kuvaus osui nappiin.

Pikkusormen alapuolelta alkava sydämen viiva paljastaa tunteittemme herkkyyden, laadun ja syvyyden. Se kertoo myös seksuaalisen halumme voimasta ja tyypistä. Ihanteellinen sydämenviiva on pehmeä ja vaaleanpunainen, saarekkeeton ja yhtenäinen. Todellisuudessa viiva on tällainen harvalla ihmisellä.

Venuksen vyö

– Usein kun löydän asiakkaan kädestä ketjuuntuneen ja katkeilevan sydämenviivan, kädestä löytyy myös Venuksen vyö. Venuksen vyön omaavan henkilön mielialat vaihtelevat nopeasti ja he ottavat herkästi itseensä tunne-elämän pettymykset. Valtaosalla taiteilijoista on Venuksen vyö, sillä taiteilijantyöhön se tuo kiihoketta, kertoo Puustjärvi.

Kädestäni löytyy kolmihaarainen päänviiva.

– Tämä on ammattikirjoittajalle hyvin tärkeä viiva. Tällaisen henkilön ajatukset syttyvät nopeasti ja hän pystyy keskustelemaan asioista monipuolisesti, mutta keskittymiskyky voi olla heikko.

Peukalon ja etusormen välistä lähtevä elämän viiva paljastaa elämänhalumme voiman ja energian, jolla elämää elämme.

Viivojen määrästä

Henkilö, jolla on Simianin viiva tai viitteitä siitä, on omien polkujensa kulkija.

Viivojen määrä kädessä ratkaisee sen, onko henkilö niin sanotusti täys- vai tyhjäkätinen.

– Täyskätisellä käden täyttää viivojen kudelma. Tällainen henkilö on arvaamaton, taiteellinen, luova ja filosofinen, mutta hän ei luota itseensä. Hän on jatkuvasti levoton ja huolissaan, elää kuin partaveitsen terällä ja odottaa, milloin rysähtää. Usein tällä ajattelutavalla näin tapahtuukin, kertoo Puustjärvi.

Viivojen määrä vaikuttaa myös tietyissä ammateissa menestymiseen. Esimerkiksi lääkäri ei voi olla täyskätinen, kun taas luovassa työssä se on melkeinpä edellytys.

– Tyhjäkätiset ovat pidättyväisiä. He eivät mielellään solmi kovin tunnepitoisia suhteita. Palvelutehtäviin ja armeijan palvelukseen he sopivat mainiosti, koska he ovat hyviä noudattamaan käskyjä.

Vaikka emme voi vaikuttaa elämässä kaikkien asioiden kulkuun, voimme kirjoittaa elämämme tarinaa ja käsiemme viivoja aina uudelleen, itse asiassa teemme niin joka päivä.

– Emme ole täysin vapaita, mutta emme myöskään orjia. Kirologi voi opettaa ihmistä rakastamaan itseään, sillä vain silloin henkilö uskoo, että joku muukin voi rakastaa häntä, Puustjärvi tiivistää.

Lisätietoja: www.kolumbus.fi/vienopuustjarvi

Teksti: Marjo Hentunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja