Mitä jokainen nainen voi oppia Disneyn satuprinsessoilta? Lue vinkit!

Kaikkien rakastamat Disneyn piirretyt ovat usein opettavaisia – tavalla tai toisella. Voisimmeko me naiset oppia jotain näiltä aina onnellisen lopun saavilta prinsessoilta?

Klassikko-elokuviksi muodostuneet Disney-piirretyt ovat usein romanttisia; prinsessat ja neidot hädässä tuntuvat aina löytävän tosirakkauden, vaikka aikamoisia mutkia tulisikin matkaan. Mitä me aikuiset naiset voisimme oppia noilta prinsessoilta rakkaudesta ja miesten hurmaamisesta? Näyttää nimittäin siltä, että nämä kyseiset neidot osaavat deittimaailman kikat.

Tuhkimo: Säilytä salaperäisyytesi

Tuhkimo (1950)

Lasikenkänsä tiputtavalla Tuhkimolla voisi sanoa olevan oikea ajoitus – nimittäin jättämään ilmaan salaperäisen tunnelman, jota mies ei voi vastustaa. Prinssi jää sydänsyrjällään kaipaamaan tuota salaperäistä naista, joka katoaa ennen tiettyä kellon lyömää paikalta. Jos Tuhkimo olisi jäänyt paikalle pidemmäksi aikaa, hän olisi muuttunut takaisin resupekkaiseksi piiaksi (ja niin voi käydä meillekin, jos olemme liian myöhään yötä vasten liikenteessä...). Mutta koska Tuhkimo tiesi tasan tarkkaan milloin poistua takavasemmalle, hän jätti itsestään mielikuvan mystisestä kaunottaresta. Tuhkimo oli myöskin uskalias, että hän uskalsi lähteä tanssin pyörteisiin kaikkien naisten ihannoiman prinssin kanssa senkin uhalla, että hänen salaisuutensa paljastuisi tai prinssi ei hänestä piittaisikaan.

Vinkki: Osoita miehelle kaino kiinnostuksesi, ole rehellinen ja oma itsesi. Älä anna miehen kuitenkaan olettaa, että istut kotona ja odotat tämän puhelinsoittoa kuin kuuta nousevaa. Älä myöskään paljasta itsestäsi liikaa kerralla, vaan jätä ilmaan pieni salaperäisyys. Näin sinussa on haastetta – ja miehet rakastavat haasteita.

Lumikki: Älä luovu miespuolisista ystävistäsi

Lumikki ja Seitsemän kääpiötä (1937)

Kuvankauniin Lumikin rinnalla seisoo seitsemän uskollista ystävää: kääpiöt Viisas, Jörö, Unelias, Lystikäs, Ujo, Nuhanenä ja Vilkas. Suojelunhaluiset kääpiöt haluavat vain Lumikin parasta ja saattavatkin vaikuttaa päällepäin hurjan omistushaluisilta. Tosiasiassa he ovat vain huolissaan kauniista ja yliystävällisestä Lumikista. He toivovat hänelle vain parasta: niinpä satuprinssin – joka tekee Lumikista onnellisen – läsnäolo on toivottua.

Ne naiset, jolla on paljon miespuolisia ystäviä ovat usein sosiaalisia ja ymmärtävät miehistä ajattelutapaa paremmin. He ovat myös uskollisia, koska he osaavat vetää rajan ystävyyden ja romanssin välille. Lumikki osasi arvostaa pieniä, uskollisia ystäviään. Lisäksi hän oli kaikille ystävällinen karvoihin katsomatta: kaikki metsän eläimet rakastivat Lumikkia.

Vinkki: Oikeassa elämässä mies saattaa olla mustasukkainen naisensa miespuolisista ystävistä, mutta kun hän tapaa kaveriporukkasi ja tajuaa että he ovat vain isoveljen roolissa toimivia ystäviä, voi hän hyväksyä heidät osaksi elämääsi – ja kenties ystävystyä myös heidän kanssaan. Niin, äläkä haukkaa mätää omenaa!

Pieni merenneito: Vähemmän puhetta, enemmän kehonkieltä

Pieni merenneito (1989)

Pieni merenneito Ariel on loistava esimerkki siitä, että miehen sydämen voi viedä muullakin kuin vain sanaseppomaisella asenteella ja sulosanojen lepertelyllä. Ariel menettää puhekykynsä, mutta onnistuu silti voittamaan prinssin itselleen – nimittäin kehonkielensä avulla.

Todellisen rakkauden suudelmaa havitteleva pyrstökäs tekee kaikkensa, että prinssi rakastuisi häneen itseensä: ei hänen laulu- tai puheääneensä – tai hänen ulkonäköönsä. Aina ei sanoja tarvita, jos henkinen yhteys tuntuu toimivan.

Vinkki: Katso miestä silmiin, flirttaile katseesi avulla.

Kun mies puhuu, nojaa lähemmäs häntä: annat mielikuvan siitä, että miehen sanomiset kiehtovat sinua.

Kaunotar: Tosirakkaus ei katso karvoihin – pelkällä ulkokuorella ei ole väliä

Kaunotar ja hirviö (1991)

Kaunotar ja hirviö -elokuvassa laululinnun elkein seikkaillut Belle on kaunis ja lahjakas nuori nainen, joka oppii näkemään pintaa syvemmälle – ajan kanssa. Hirviön vangiksi joutunut Belle tutustuu hampaat irvessä lähemmin Hirviöön ja tämän ajatusmaailmaan, ja lopulta huomaa, että tuon tuuhean turkin alla sykkii lempeä sydän.

Belle onnistuu myös herättämään kylmäkiskoisessa Hirviössä uusia puolia ystävyyden ja lopulta rakkauden avulla. Hirviö paljastuukin olevan oikea prinssi, jonka tosirakkaus muutti takaisin omaksi itsekseen.

Vinkki: Älä tuomitse muita pelkän ulkokuoren perusteella. Muista myös, ettet voi muuttaa ketään – vain ihminen voi muuttaa itse itseään ja omia arvojaan. Ole kumppanisi tukena niin myötä- kuin vastamäissä ja selviätte vaikka mistä yhdessä.

Muista myös tunnustaa rakkautesi, ennen kuin on liian myöhäistä!

Jasmine: Tosirakkaus on ennakkoluulotonta

Aladdin (1992)

Aladdinista tunnettu sulttaanin tytär jääräpäinen Jasmine ei hyväksy isänsä tuputtamia sulhasehdokkaita. Pakkonaittamiseen kyllästynyt nuori nainen karkaa ja tapaa yllättäen kohtalonoikusta katurotaksi kutsutun Aladdinin. Jasmine ei kuitenkaan kieltäydy miehen seurasta ja käske tämän painua käpälämäkeen, vaikka heidän historiansa ja elämäntilanteensa poikkeavat erittäin suuresti toisistaan.

Jasmine rakastuu kuin rakastuukin tuohon köyhään, mutta sitäkin hurmaavampaan katupoikaan. Hiomattomaan timanttiin, toisin sanoen.

Vinkki: Luovu ajattelutavasta, että olet liian hyvä jollekin tai ettet olisin jonkun toisen ihmisen arvoinen. Jokainen ihminen on arvokas ja ansaitsee tulla rakastetuksi.

Älä suhtaudu muihin ihmisiin ylimalkaisesti, vaan uskalla tutustua itse uusiin ihmisiin ilman ennakkoluuloja.

Prinsessa Ruusunen: Anna miehen pelastaa sinut (edes joskus)

Prinsessa Ruusunen (1959)

Prinssi onnistuu herättämään prinsessa Ruususen eli Auroran sadan vuoden kestoisesta unesta pelkän suudelman voimin.

Suloinen ja hellä nuori kaunotar unelmoi rakastumisesta ja sai kun saikin miehen kiipeämään torniin hänen vuokseen ja pelastamaan tämän ikuiselta unelta.

Prinsessa Ruusunen nimittäin tiesi, että miehet rakastavat olla (tai leikkiä) arjen sankareita.

Vinkki: Esitä joskus hivenen avutonta: pyydä miestä kantamaan raskaita ruokakasseja tai nostamaan kaapin päältä jonkin tavaran, johon et yllä. Ja palkinnoksi anna kunnon suukko.

Lähde: Allwomenstalk.com

Lue myös:

    Uusimmat