Mitä ihmettä? Leijonat-järkäle antoi kovuutta Connor Bedardille – tuomareilta häkellyttävä ratkaisu

Rasmus Rissanen antaa kovuutta Kanadan Connor Bedardille, tästä tärähti vielä jäähy 0:56

Leijonien ote mureni karulla tavalla Kanada-pelin avauserässä.

Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen veivät Suomen kahden maalin karkumatkalle jo avauserän ensiminuuteilla.

Jesse Puljujärvi iski heti maalin Kanadaa vastaan! 0:54
Jesse Puljujärvi iski heti maalin Kanadaa vastaan!

Leijonat raivoaa Kanadaa vastaan – Valtteri Puustinen 2-0 1:00
Leijonat raivoaa Kanadaa vastaan – Valtteri Puustinen 2–0

Kanada hiipi peliin mukaan, kun Leijonien puolustaja Jesper Mattila antoi karun harhasyötön, minkä jälkeen Dylan Cozens (Buffalo Sabres) painoi kavennuksen taululle. Aika 14.53.

Kanada kaventaa – Leijonien maali keikkui kannattimillaan 0:54
Kanada kaventaa – Leijonien maali keikkui kannattimillaan

Vain hetki tästä ja Leijonien maalivahti Harri Säteri uunoili pahemman kerran. Säteri siirsi kiekon omaan maaliin ja Kanada tuli tasoihin. Maali merkattiin Brandon Tanevin (Seattle Kraken) nimiin.

Videotarkistus vahvisti: Harri Säterin virhe johti Kanadan maaliin 2:14
Videotarkistus vahvisti: Harri Säterin virhe johti Kanadan maaliin

Kun summeri soi, Leijonien järkälemäinen puolustaja Rasmus Rissanen antoi kovuutta Kanadan junioritähdelle Connor Bedardille. Rissanen ei tehnyt kovinkaan voimakkaita liikkeitä, joilla hän sai kuitenkin horjutettua Bedardin tasapainoa.

IIHF:n tuomarit vetivät kanin hatusta ja antoivat Rissaselle kahden minuutin väkivaltaisuusjäähyn. Tämä tietää sitä, että Kanada aloittaa toisen erän ylivoimalla. Peli oli avauskaksikymppisen jälkeen lukemissa 2–2.

Video Rissasen ja Bedardin tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.