Missä tehot? Patrik Laineen tuska kasvaa – Eeli Tolvasen tarkka tykki puhui, suomalainen maalivahtilupaus debytoi NHL:ssä

Jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjä Roope Hintz teki maalin ja kuittasi syöttöpisteen, kun Dallas Stars voitti Columbus Blue Jacketsin toista kertaa tällä kaudella.

Ottelun vastaansanomattomasti 5–0 voittaneen Dallasin suomalaiset esiintyivät muutenkin vahvasti. Miro Heiskanen iski joukkueensa kolmannen maalin toisessa erässä. Joel Kiviranta puolestaan pohjusti Hintzin nelosmaalin kolmannen erän puolivälissä.

Columbuksen riveissä maalivahti Joonas Korpisalo pysäytti 18 laukausta 22:sta ja luisteli vaihtoon, kun peliä oli pelattu noin 50 minuuttia. Tilalle kolmannen erän loppupuoliskolle tuli Veini Vehviläinen, joka torjui uransa ensimmäisessä NHL-pelissä kolme laukausta neljästä.

Dallasin maalilla Jake Oettinger pelasi NHL-uransa ensimmäisen kokonaisen nollapelin torjuttuaan kaikki 21 laukausta. NHL-pelejä hänellä on takanaan yhdeksän.

Blue Jacketsiin suurin odotuksin siirtynyt tähtihyökkääjä Patrik Laine oli jäällä yhteensä noin 20 minuuttia, mutta ei saanut tehoja aikaiseksi. Dallas-matsi oli Laineelle jo kuudes pisteetön peli putkeen. Edellisen kerran Laine oli maalinteossa 23. helmikuuta, kun vastassa oli Chicago Blackhawks.

Columbus on voittanut Dallasin tällä kaudelle kahdesti.

Rantanen takoi kaksi maalia Coloradolle

Mikko Rantanen teki Colorado Avalanchelle kaksi maalia ottelussa, joka päättyi joukkueen 4–5-jatkoaikatappioon Anaheim Ducksille. Joukkueiden edellinen kohtaaminen meni Coloradolle, niin ikään jatkoajalla.

Rantanen on tehnyt tällä kaudella nyt 12 maalia. Tänään hän vastasi Avalanchen 2–2-tasoituksesta toisessa erässä sekä 3–2-johtomaalista kolmannessa erässä.

Anaheimin jatkoaikavoiton ratkaisi Ryan Getzlaf.

Katso Rantasen ensimmäinen osuma alapuolelta.

Montreal murskasi Winnipegin, Armia teki maalin

Suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi pääsivät pisteille, kun heidän joukkueensa Montreal Canadiens murskasi vieraisilla olleen Winnipeg Jetsin tylysti 7–1. Jets on tosin voittanut kanadalaisjoukkueiden kauden aiemmat kolme kohtaamista.

Kotkaniemi otti syöttöpisteen Josh Andersonin laukomasta avausmaalista, kun ensimmäistä erää oli jäljellä enää reilut neljä minuuttia. Armia puolestaan laukoi toisessa erässä Montrealin viidennen maalin.

Winnipegin ainoa maalin teki Mathieu Perreault kolmannen erän puolivälin jälkeen. Se jäi myös pelin viimeiseksi.

Tolvanen teki Nashvillen avausmaalin

Florida Panthers otti kauden kolmannen voittonsa Nashville Predatorsista myöhään lauantaina Suomen aikaa päättyneessä ottelussa.

Suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen avasi viiden minuutin kohdalla Nashvillen maalitilin, mutta toisessa erässä Florida luisteli kovaa ohi voittaen pelin lopulta luvuin 6–2. Maali oli Tolvasen neljäs tällä kaudella.

Katso Tolvasen lyöntilaukaus alapuolelta.

Pekka Rinne onnistui Nashvillen maalilla torjunnoissa 26 kertaa. Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov antoi syötön joukkueensa viidenteen maaliin. Joukkuetoveri Noel Acciari puolestaan avasi tämän kauden maalitilinsä ja nakutti samoin tein hattutempun.

Nashville on voittanut Floridan kerran tällä kaudella. Predatorsit ovat hävinneet kolme viime peliään, mikä riepoo joukkuetta.

– Olemme kaikki turhautuneita. Minä olen turhautunut itseeni. Kaikki ovat turhautuneita toisiinsa, joukkueen kapteeni Roman Josi tilitti nhl.comin mukaan.

– Meidän täytyy löytää tapa päästä ulos tästä yhdessä. Se ei selvästikään ole se tapa, jolla pelaamme nyt, Josi jatkoi.