Minttu Kaulanen teki vuosi sitten elämäntaparemontin televisiossa – paljastaa Janni Hussin podcastissa suurimman muutoksen arjessaan

9:00
Minttu ja Sampo Kaulanen kertoivat kuulumisiaan toukokuussa Vappu ja Marja Livessä

Suurin Pudottaja Suomi -ohjelmassa elämäntapansa uusiksi laittanut Minttu Kaulanen kertoo Hussipodissa, mitkä ovat olleet merkittävimmät muutokset hänen elämässään.

Julkkiskauppias Sampo Kaulasen vaimo Minttu Kaulanen teki vuosi sitten elämäntaparemontin, kun hän osallistui Suurin Pudottaja Suomi -ohjelmaan valmentajansa Janni Hussin avulla.

Minttu kertoo Hussin podcastissa, että aluksi pyyntö lähteä mukaan Suurimpaan pudottajaan tuntui lähinnä siltä, että häntä haukuttiin lihavaksi. Sitten hän teki oivalluksen.

– Olisin ollut todella typerä, jos en olisi lähtenyt mukaan. Sain viisi viikkoa äitinä ja yrittäjänä aikaa täysin itselleni, kertoo Kaulanen, joka sanoo vaa’an lukeman sijaan seuraavansa omaa tilannettaan vaatteista ja käymällä kehonkoostumusmittauksessa muutaman kuukauden välein.

Oloaan ennen ohjelmaa Minttu kuvailee veteläksi: hän oli väsynyt ja ihokin oli huonossa kunnossa, kun hän palkitsi itseään ahmimalla suklaata ja chilipähkinöitä lasten mentyä nukkumaan. 

Kenties suurin muutos tapahtui kuitenkin suhteessa liikuntaan: hän vihasi aiemmin liikuntaa syvästi. Vihaa ruokkivat muun muassa piinallinen hikiallergia ja ikävät kokemukset koululiikunnasta.

– Olin kehittänyt myös urheilullisia kohtaan antipatian - että he ikään kuin ovat kurjia ihmisiä. Ajattelin, että on pakko käydä aamulenkillä tyhjällä vatsalla ja syödä rahkaa. Sitä illuusiota on ollut todella vaikeaa selättää.

Elämäntaparemontin yhteydessä kiireisen yrittäjän ja äidin arjesta on kuitenkin alkanut löytyä aikaa liikunnalle, ja Minttu kertoo allekirjoittavansa nykyisin myös liikuntaa seuraavan hyvänolon. Hän vannoo hiit-treenien nimeen.

Naiset korostavat, ettei aikaa tarvitse välttämättä aluksi varata varttia pidempään.

– Se energia, jonka siitä saa, on myös vartin arvoista, myös Hussi vahvistaa.

Mintun tukena elämäntaparemontissa on ollut myös puoliso. Sampo Kaulanen aloitti oman elämätaparemonttinsa jo ennen vaimoaan. Löhöily ja napostelu sohvalla saivat jäädä, kun mies aloitti urheilun ja muutti ravintotottumuksiaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja