Minna Parikka suunnitteli uuden Roosa nauhan: Halusin korostaa naisellisuutta

Syöpäsäätiön Roosa nauha on saanut tänä vuonna uuden ilmeen kenkäsuunnittelija Minna Parikan kynästä.

Leikkisästä tyylistään tunnettu Minna Parikka suunnitteli uuden ilmeen saaneen Roosa nauhan. Roosa nauha -keräys tukee kotimaista rintasyöpätutkimusta.

– Kampanjan teemana on Yhdessä eteenpäin. Lähdin suunnittelemaan nauhaa teeman pohjalta. Siihen päätyivät pitkät sääret ja korkeat korot, jotka symboloivat eteenpäin menemistä ja tulevaisuuteen katsomista, Parikka kertoo.

Rintasyöpä koskettaa suoraan tai välillisesti useimpia suomalaisia. Myös Parikka on kohdannut rintasyövän läheltä. Naisen ollessa vielä lapsi hänen isoäidiltään poistettiin toinen rinta.

Parikka on sitä mieltä, että naiseus ei ole kiinni ulkoisista asioista, vaan siitä miten nainen näkee itsensä. Tämä näkemys loistaa myös hänen luomuksissaan.

– Kaikessa mitä suunnittelen, on tärkeää, että tuotteet huokuvat itsevarmuutta, leikkisyyttä ja naisellisuutta.

Parikan suunnittelemat nauhat tulevat myyntiin keskiviikkona 17.9.2014.

Roosa nauha -keräyksellä on merkitystä

Roosa nauha -keräyksellä tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta sekä valtakunnallista neuvontaa, joka on maksutonta kaikille sitä haluaville ja syövästä kiinnostuneille.

Syöpätutkimuksen avulla edistetään syövän ehkäisyä, varhaista toteamista ja hyviä hoitoja sekä parannetaan potilaiden elämänlaatua.

Rintasyöpään sairastuu elämänsä aikana joka kahdeksas suomalainen nainen eli noin 4 700 naista vuodessa. Rintasyövän ennuste on hyvä: 90 prosenttia naisista on elossa viiden vuoden kuluttua diagnoosista.

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 10.10. ja siihen voi osallistua esimerkiksi pukeutumalla pinkkiin.

Haluatko pysyä trendien harjalla? Seuraa MTV Lifestyleä FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

Lähde: Syöpäjärjestöt

Lue myös:

    Uusimmat