Minkälaisia osaajia Suomi tarvitsee tulevaisuudessa? SuomiAreena goes koulutus -keskustelu suorana lähetyksenä

1:32:47

Minkälaisia osaajia Suomi tarvitsee tulevaisuudessa ja miten koulutus voi vastata tähän tarpeeseen? Näitä kysymyksiä pohditaan tänään Porissa järjestettävässä SuomiAreena Goes Koulutus -keskustelutilaisuudessa.

Koulutuskeskustelu käy tällä hetkellä kuumana ammatillisen koulutuksen reformin sekä koulutusleikkausten vuoksi. Porin ammatilliset opettajat ry järjestää tulevana viikonloppuna Ammatilliset opettajat AO ry:n valtakunnallisen seminaarin ja vuosikokouksen.

Seminaaripäivä on osa virallista Suomi 100-ohjelmaa sekä valtakunnallinen tapahtuma, joka kokoaa kattavasti koko maan ammatilliset opettajat yhteen. Tapahtumaan odotetaan lähes 400 osallistujaa.

SuomiAreena Goes Koulutus -keskustelutilaisuus on osa seminaaria ja tilaisuuden tuottaa Mediahub Helsinki. Keskustelijoina ovat Lightneerin brändijohtaja Peter Vesterbacka, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, vaatesuunnittelija ja taiteilija Paola Suhonen, Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä sekä kansanedustaja Ville Niinistö.

– Odotan keskustelijoilta mielenkiintoisia ja yllättäviäkin näkemyksiä siitä, millaisia valmiuksia työelämässä tarvitaan nyt ja lähitulevaisuudessa. Erityisesti haluan kysyä panelisteilta, miten koulua ja opetustapoja pitäisi heidän mielestään muuttaa, jotta koulujärjestelmä vastaisi paremmin työelämän tarpeisiin, ja jotta opetus olisi oppilaiden kannalta kiinnostavaa ja motivoivaa, sanoo keskustelutilaisuuden juontaja, MTV3:n uutisankkuri ja toimittaja Jaakko Loikkanen.

SuomiAreena Goes Koulutus on nähtävissä Katsomossa suorana lähetyksenä tänään kello 10.30-12.00.

Lue myös:

    Yhteistyössä:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja