Minka Kuustonen nähdään pian valkokankaalla höpsönä Rauha-tätinä – näin hän uskoo lapsensa suhtautuvan rooliinsa

Minka Kuustonen muistelee erityistä päivää uuden Risto Räppääjä -elokuvan kuvauksissa 1:00
Minka Kuustonen muistelee erityistä päivää uuden Risto Räppääjä -elokuvan kuvauksissa.

Minka Kuustonen hyppää jälleen Rauha-tädin nahkoihin uudessa Risto Räppääjä ja Villi kone -elokuvassa.

Näyttelijä Minka Kuustonen esittää Rauha Räppääjää uudessa Risto Räppääjä ja Villi Kone -elokuvassa, joka saapuu valkokankaille 17. helmikuuta. Kyseessä on kolmas Risto Räppääjä -elokuva, jossa Kuustonen nähdään höpsön Rauha-tädin roolissa.

– Rauha-täti on ihana näyteltävä. Se on niin selkeä ja ihanan hömelö, siitä saa paljon irti. Arvostan ihan hirveästi sitä, minkälaisen maailman ja miten selkeitä hahmoja Nopolat ovat luoneet, Kuustonen kertoo hahmostaan.

Kuustonen näyttelee elokuvassa kahden lapsen, Risto Räppääjää esittävän Otso Törmälän sekä Nelli Nuudelipäätä esittävän Meri Lahikaisen kanssa. Kuustosen mukaan lasten kanssa näytellessä on tärkeää luoda kuvauksiin elämänmakuinen ja hauska tunnelma.

– Lasten kanssa on superhauskaa tehdä töitä, Kuustonen sanoo ja kehuu valkokankaalla debytoivien Törmälän ja Lahikaisen suoriutuneen kuvauksista hienosti.

Kuustonen jatkaa arvostavansa myös valtavan paljon sitä, että lapsille tehdään kulttuuria.

– Olen itse äiti, niin haluan myös, että tehdään korkeatasoista lastenkulttuuria. Koska kun ihmiset saavat elokuvia, teatterielämyksiä ja kulttuuria, niin he myös kasvavat siihen, että he oppivat rakastamaan erilaisia taideteoksia ja tulee lisää kulttuurikatsojia, hän sanoo.

Kuustosella on pian viisi vuotta täyttävä poika. Hän kertoo, että he katsoivat kotona yhdessä edellisen, vuonna 2020 ilmestyneen Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan, jossa Kuustonen esittää niin ikään Rauha-tätiä. Risto Räppääjä -elokuvat ovat ensimmäisiä Kuustosen tähdittämiä teoksia, joita hän voi katsella yhdessä lapsensa kanssa.

– Minä luulen, että se on ollut vähän hämmentävä asia, että äiti on Rauha-täti. Poikani kävi myös elokuvan kuvauksissa, se oli aika jännä paikka, hän kertoo.

Risto Räppääjä ja Villi Kone -elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa näyttelijät Jenni Kokander ja Ylermi Rajamaa.


Lue myös:

    Uusimmat