Risto Räppääjä -elokuvasarja jatkuu yhdeksännellä osalla – MTV kävi tutustamassa kuvauksiin: ”Täällä saadaan hupsutella”

Tältä näyttää Risto Räppääjän kuvauksissa – MTV tapasi näyttelijät 2:02
Tältä näyttää uuden Risto Räppääjä -elokuvan kuvauksissa – MTV tapasi näyttelijät

Koko perheelle suunnattu Risto Räppääjä -elokuvasarja saa jatkoa yhdeksännellä osallaan. MTV Uutiset kävi seuraamassa elokuvan kuvauksia Vantaalla. 

Kirjailijasiskosten Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä -kirjasarjaan pohjautuvat elokuvat ovat monesti päässeet katsotuimpien elokuvien kärkeen. Katsojia on ollut noin 200 000–300 000 elokuvaa kohden. 

Ensi vuoden alussa ensi-iltansa saavassa Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvassa sukelletaan syvälle pelien maailmaan. Tuttu punapää Risto Räppääjä koukuttuu syvästi tietokonepeliin ja niin käy muillekin, ohjaaja Maria Sid kertoo. 

– Ollaan mielestäni aika hyvin ajan hermolla, kun ollaan kaikki aika paljon netissä ja kaikki kysyvät, miten paljon siellä pitää olla ja miten paljon ei. Käymme paljon vahvoja tunteita tämän asian teemalta, Sid kertoo. 

Päähenkilöillä uudet näyttelijät

Päähenkilöiden rooleissa seikkailevat tällä kertaa 12- ja 10-vuotiaat Otso Törmälä ja Meri Lahikainen. Elokuva on kummankin debyytti valkokankaalla. 

– Olen oppinut hirveästi. Esimerkiksi siitä, kuinka paljon ihmisiä tarvitaan tekemiseen. Tykkään aina kysyä ihmisiltä, mikä sinun hommasi on ja mitä teet, Risto Räppääjän roolissa nähtävä Törmälä kertoo. 

Nelli Nuudelipäätä esittävä Lahikainen kertoo, että kuvaukset ovat sujuneet pääasiassa odotetusti.

– Ainoa, mitä en ollut odottanut, on odottelun määrä, Lahikainen sanoo. 

Lapsinäyttelijöille kehuja

Kuvausryhmästä satelee kehuja lapsinäyttelijöille. Yksi kehujista on Rimbo Salomaa, joka on ollut tuottamassa viittä aiempaa Risto Räppääjä -elokuvaa.

– On aivan ihana työskennellä lasten kanssa. Nämä ovat nyt kuudennet Ristot ja Nellit. On hauska nähdä, miten he kehittyvät, Salomaa kehuu.

Törmälä ja Lahikainenkin ovat tyytyväisiä kuvausarkeen. 

– Saadaan hupsutella, mutta kun ollaan kuvauksissa, sitten pitää käyttäytyä, Lahikainen kertoo. 

– Todellakin saa pitää hauskaa, kunhan hommat tehdään hyvin, Törmälä komppaa. 

Ensimmäinen Risto Räppääjä -kirja ilmestyi 25 vuotta sitten vuonna 1997. Yhteensä 19 kirjan sarjasta löytyy ammennettavaa jatkossakin.

Nyt kuvattava Risto Räppääjä on omistettu viime vuonna kuolleelle Sinikka Nopolalle. 

Lue myös:

    Uusimmat