Mainos

Minkä ikäiseksi tunnet itsesi? Näin se vaikuttaa seksielämääsi

Tutkimustulosten mukaan itsensä todellista nuoremmiksi tuntevien seksielämä kukoistaa paremmin kuin jatkuvasti eläkkeelle pääsystä haaveilevien.

Waterloon yliopiston tutkimuksen mukaan vaikuttaa siltä, että seksielämän laatu paranee, jos omaa ikäänsä ei ajattele liikaa.

Tutkimusta varten seurattiin 10 vuotta yhteensä 1170 aikuista, jotka olivat iältään 45–75-vuotiaita. Tutkijat selvittivät näiden ihmisten asenteita seksiin jatkuvan ikääntymisen myötä.

Tulokset rohkaisevat unohtamaan numerot. Ne ihmiset, jotka tunsivat itsensä esimerkiksi 60-vuotiaina juuri sen ikäisiksi arvioivat seksielämänsä laadun huonommaksi kuin ne, jotka tunsivat itsensä henkisesti nuoremmiksi.

– Kerätyn datan perusteella on selvää, että itsensä nuorekkaaksi tuntemisella on valtava vaikutus koettuun seksielämän laatuun ja ylipäätään kiinnostukseen seksiä kohtaan, apulaisprofessori Steven Mock sanoi.

Vielä tärkeämpää kuin nuorekas olo, oli tutkimustulosten mukaan oikeastaan vielä se, ettei tuntenut itseään ainakaan "todella vanhaksi".

Nuorekkuuden tunne ei vaikuttanut osallistujien elämässä seksin määrään, mutta sen sijaan huomattavasti seksielämän laatuun.

***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.