Ministeri Tavio Politicolle: "Meidän pitäisi jatkaa kauppaa Israelin kanssa"

Ulkomaankauppaministerin mielestä EU:n pitäisi jatkaa kauppasuhteita Israelin kanssa Gazaan tehdyistä iskuista huolimatta, kirjoittaa Politico-lehti.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.) sanoo Politicolle kannattavansa kauppasuhteiden ylläpitämistä Israelin kanssa, vaikka se on tehnyt iskuja Gazaan.

– Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että meidän pitäisi jatkaa kauppaa Israelin kanssa, Tavio sanoi Politicolle. 

Tavio perustelee kantaansa sillä, että Israel on korkean teknologian maa ja sillä on teollisuudenaloja, joiden kanssa EU:n pitäisi pystyä työskentelemään.

– Meillä on myös jonkin verran puolustuskauppaa Israelin kanssa, Tavio sanoo.  

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri lisää epäilevänsä, ettei kauppapakotteilla saavutettaisi mitään. 

MTV Uutisille Tavio korostaa erityisavustajansa välityksellä puhuvansa omasta näkemyksestään ja että EU:n tasolla asian käsittely on vielä kesken.

EU:n ulkoministerit keskustelivat maanantaina mahdollisista sanktioista Israelia vastaan, jos maa ei noudata Kansainvälisen tuomioistuimen (ICJ) päätöstä, joka velvoittaa sen lopettamaan välittömästi hyökkäyksensä Rafahissa Etelä-Gazassa.

Politicon mukaan useat maat, kuten Saksa ja Itävalta, ovat todennäköisesti samoilla linjoilla kuin Suomi. EU-maista Irlanti, Belgia ja Espanja ovat sen sijaan sillä kannalla, että Israelia pitäisi painostaa kaupallisten sanktioiden avulla lopettamaan iskut palestiinalaisalueelle.

Lue myös:

    Uusimmat