Lähteet: Israelin isku surmasi tytön ja haavoitti useita siviilejä

Kolme Hizbollahiin kytkettyä taistelijaa kuoli Israelin keskiviikkoisessa iskussa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -tarkkailija.

Israelin isku Syyriaan on surmannut tytön ja haavoittanut useita siviilejä maan rannikolla, kertoo Syyrian puolustusministeriö. 

Tiedon vahvistaa myös Britanniasta käsin Syyriaa seuraava tarkkailujärjestö Syrian Observatory for Human Rights, jolla on laaja lähdekirjo paikan päällä Syyriassa.

Tarkkailijan tietojen mukaan Israelin iskussa haavoittui 20 siviiliä, kun taas puolustusministeriö puhui kymmenestä. Tarkkailijan mukaan Israelin keskiviikkoisessa iskussa Syyriaan olisi myös kuollut kolme syyrialaista taistelijaa, jotka tekivät yhteistyötä Libanonin Hizbollah-järjestön kanssa.

– Kolme syyrialaista taistelijaa, jotka työskentelivät libanonilaisen Hizbollah-ryhmän kanssa, kuoli Israelin sotilaskohteeseen tekemässä iskussa, tarkkailija kertoi omien lähteidensä pohjalta.

Tarkkailijan mukaan nuori tyttö kuoli ja siviilejä loukkaantui, kun syyrialainen ilmatorjuntaohjus osui israelilaiseen ohjukseen, minkä jälkeen ohjusten jäänteet putosivat maahan.

Syyrian valtiollinen uutistoimisto Sana kertoi maan torjuneen useita "israelilaiskohteita" Syyrian ilmatilassa.

Viime lauantaina Israelin drooni-isku Syyriassa lähellä Libanonin rajaa surmasi kaksi Hizbollahin taistelijaa, tarkkailija kertoi. Israel ei pääsääntöisesti kommentoi Syyriassa tekemiään iskuja, mutta on todennut, ettei se salli Hizbollahin kasvattaa läsnäoloaan maassa.

Israelin iskut Syyriaan ovat lisääntyneet Gazan sodan alettua viime vuoden lokakuussa. Syyrian yli vuosikymmenen jatkuneessa sodassa on kuollut yli puoli miljoonaa ihmistä, minkä lisäksi miljoonat ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan.

Lue myös:

    Uusimmat