Ministeri Sirpa Paatero tarkentaa tv-lähetyksessä antamaansa lausuntoa Postin työkiistaan liittyen: ”Olen tiennyt teemasta, mutta…”

2:01
Näin Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kommentoi Postin työkiistaa torstaiaamuna Huomenta Suomessa.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) haluaa tarkentaa antamaansa lausuntoa Postin työkiistaan liittyen. Hän kertoo asiasta Valtioneuvoston kanslian lähettämässä tiedotteessa.

Paatero vieraili torstaiaamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa. Haastattelun lopuksi toimittaja Ivan Puopolo tivasi, oliko postin pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrolle valtion, eli omistajaohjauksesta vastaavan ministerin siunaus.

– Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt, koska se on yhtiön sisäinen päätös. Minulle kerrottiin se sen jälkeen, kun se oli tehty, Paatero muotoili torstaiaamuna suorassa TV-lähetyksessä.

Nopeaa sopua työtaisteluun hartaasti toivova ministeri kertoo nyt tiedotteessa, että Posti on informoinut häntä työehtosopimuksiin koskevista suunnitelmista valmisteluiden aikana.

– Olen siis tiennyt teemasta, mutta yhtiön hallituksen päätöksestä ja sen sisällöstä minua informoitiin päätöksenteon jälkeen.

– Valtion omistajapolitiikkaa koskevien periaatteiden ja osakeyhtiölain mukaisesti tämän kaltaiset päätökset kuuluvat itsenäisesti yhtiön hallitukselle, Paatero muotoilee valtioneuvoston kanslian tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja