Ministeri Sirpa Paatero tarkentaa tv-lähetyksessä antamaansa lausuntoa Postin työkiistaan liittyen: ”Olen tiennyt teemasta, mutta…”

2:01
Näin Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kommentoi Postin työkiistaa torstaiaamuna Huomenta Suomessa.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) haluaa tarkentaa antamaansa lausuntoa Postin työkiistaan liittyen. Hän kertoo asiasta Valtioneuvoston kanslian lähettämässä tiedotteessa.

Paatero vieraili torstaiaamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa. Haastattelun lopuksi toimittaja Ivan Puopolo tivasi, oliko postin pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrolle valtion, eli omistajaohjauksesta vastaavan ministerin siunaus.

– Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt, koska se on yhtiön sisäinen päätös. Minulle kerrottiin se sen jälkeen, kun se oli tehty, Paatero muotoili torstaiaamuna suorassa TV-lähetyksessä.

Nopeaa sopua työtaisteluun hartaasti toivova ministeri kertoo nyt tiedotteessa, että Posti on informoinut häntä työehtosopimuksiin koskevista suunnitelmista valmisteluiden aikana.

– Olen siis tiennyt teemasta, mutta yhtiön hallituksen päätöksestä ja sen sisällöstä minua informoitiin päätöksenteon jälkeen.

– Valtion omistajapolitiikkaa koskevien periaatteiden ja osakeyhtiölain mukaisesti tämän kaltaiset päätökset kuuluvat itsenäisesti yhtiön hallitukselle, Paatero muotoilee valtioneuvoston kanslian tiedotteessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja