Ministeri Paatero kiistää siunanneensa Postin työntekijöiden työehtosopimuksen siirron – väisteli toimittajan kysymystä suorassa lähetyksessä: "Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt"

Ministeri Paatero selitteli jälleen Posti-puheitaan – väisteli toimittajan kysymystä suorassa lähetyksessä 2:01
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kommentoi osallisuuttaan Postin työkiistaan Huomenta Suomessa.

Postin työtaisteluun liittyvät neuvottelut ovat jatkuneet pitkään, eikä sopua toistaiseksi ole syntynyt. Kiistan keskiössä on 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksen siirto halvempaan.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on kommentoinut Posti työtaistelua hyvin vähäsanaisesti julkisuudessa. Ministeri totesi eilen MTV Uutisille, että pakettilajittelijoiden sopimuksen siirto on realiteetti, eikä kommentoi asiaa neuvottelujen ollessa kesken.

Samainen linja jatkui torstaiaamuna Huomenta Suomen suorassa TV-lähetyksessä, jossa Postin työntekijöiden kohtaloa sivuttiin nopeasti.

Kun ohjelman juontaja Ivan Puopolo kysyi ministeriltä suoraan, oliko työehtosopimuksen siirrolle valtion, eli omistajaohjauksesta vastaavan ministerin siunaus, Paatero yritti selvästi väistää kysymyksen toistamalla eilisen kommenttinsa.

– Se seitsemänsadan siirto toiseen yhtiöön on realiteetti, jonka yhtiö on tehnyt. Nyt neuvotellaan, mitä työehtosopimusta ja sen sisältöjä käytetään, Paatero vastasi poliittisesti.

"Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt"

Puopolo ei hyväksynyt ympäripyöreää vastausta, vaan tarkensi kysymystään ja kysyi, onko ministeri Paatero antanut hyväksynnän Postin työntekijöiden työehtosopimuksen siirrolle.

– Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt, koska se on yhtiön sisäinen päätös. Minulle kerrottiin se sen jälkeen, kun se oli tehty, Paatero muotoili uudelleen.

Ministeriltä on viime päivinä toistuvasti kysytty, antoiko hän suostumuksensa 700 pakettilajittelijan siirrosta toisen työehtosopimuksen piiriin. Huomenta Suomessa ministerin antamasta vastauksesta voisi päätellä, ettei hän olisi sekaantunut työkiistan aiheuttaneeseen päätökseen.

– Virallisestihan se menee niin, että omistajaohjausministeri päättää hallituksen yhtiöille ja sitten käy hallituksen kanssa keskustelua, mihin suuntaan yhtiö menee ja se hallitus ohjaa sitä toimivaa työnjohtoa. Ja tästä työnjaosta aion pitää kiinni yhä, Paatero avaa omaa rooliaan työkiistassa. 

Lue myös:

    Uusimmat