Ministeri Juuso yllätti MT:ssa – suhtautuu myönteisesti maakuntaveroon vastoin hallitusohjelmaa

MTV Uutisten tiedot: Keskussairaaloita uhkaa karsiminen – hallitus saamassa esityksen 2:02
Katso uutisraportti joulukuulta: Suomen sairaalaverkkoa uhkaa karsiminen.

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps.) suhtautuu Maaseudun Tulevaisuus -lehden mukaan lähtökohtaisesti myönteisesti maakuntaveroon. Hallitus valmistelee mittavia lisäsäästöjä, eikä ministeri Juuso sulje pois lisäsäästöjä sote-puolelta.

Maakuntaveron avulla hyvinvointialueet voisivat kerätä rahaa itse sote-palveluihin, kun nyt ne ovat pääosin valtiolta saamansa rahoituksen varassa. Pieni osa hyvinvointialueiden rahoituksesta katetaan asiakasmaksuilla.

– Maakuntavero toisi liikkumavaraa rahankäyttöön. Lakisääteiset palvelut pitää turvata, sanoo Juuso Maaseudun Tulevaisuudelle.

Juuson lausunto on huomiota herättävä, sillä hallitusohjelman mukaan Orpon hallitus "ei ota käyttöön hyvinvointialueiden verotusoikeutta eikä käynnistä mitään siihen liittyviä selvityksiä".

Oppositiopuolue keskustasta arvostellaan Juusoa, ja kysytään onko hän tehtäviensä tasalla. Keskustan kansanedustajat Markus Lohi ja Eeva Kalli kirjoittavat tiedotteessaan, että maakuntavero eriarvoistaisi suomalaisia ja herättää kysymyksen siitä, onko hallitus yhä ohjelmansa takana.

Lue myös:

    Uusimmat