Millainen meikki sopii naiselle parhaiten? Miehet vastaavat

Kirkkaanpunaiset huulet, näyttävä silmämeikki vai aivan luonnollinen look – moni nainen miettii päivittäin, millainen meikki sopii kuhunkin tilanteeseen parhaiten. Millainen meikki sopii naisille kaikkein parhaiten – miesten mielestä? MTV Lifestyle otti selvää.

"En usko sitä, että kenenkään miehen mielestä juuri saunanraikas, naturelli nainen on kauneimmillaan. Miellyttääkö teidän silmäänne kirkas huulipuna vai vahva, kohtalokas silmämeikki? Olkaa rehellisiä ja kertokaa, millainen meikki sopii naiselle parhaiten!", nimimerkki Vaadin rehellisyyttä kysyy.

Näin miesraati vastasi kysymykseen:

"Useimmiten luonnollisuus on kaunista, mutta tässäkin tapauksessa vasta monet poikkeukset vahvistavat säännön. Tilannetaju ja omassa kehossa viihtyminen ovat ratkaisevassa roolissa. Tuskin yksikään mies odottaa törmäävänsä tanssilattialla saunanraikkaaseen naiseen. Tällöin omaan ulkonäköön panostaminen on hyvästä. Toisaalta, mökkilaiturilla tai rantahietikolla on parempi olla turvautumatta ”tehokeinoihin”.

Meikki on parhaimmillaan silloin, kun se ei vie liikaa katsojan huomiota, mutta korostaa sopivasti ulkoisen olemuksen parhaita puolia. Todella vahva meikki toki kiinnittää katseen, mutta luo samalla myös hieman epätoivoisen vaikutelman – tuntuu siis kuin meikillä yritettäisiin peitellä jotain nolostuttavaa. Tietty tämäkin saattaa sopia monelle miehelle – meitä kun on niin moneen junaan. Omasta lähipiiristäni löytyy tapauksia, joissa vastakkaisen sukupuolen ylivuotava turhamaisuus oudolla tavalla jopa kiihottaa miestä.

Yhteenvetona sanoisin, että oikein käytettynä punaiset huulet ja luomivärin varjostamat tummat ripset ovat erittäin ok. Toisinaan kasvon piirteiden ”ylikorostaminen” vahvoilla väreillä voi olla paikallaan, mutta ei kuitenkaan jokapäiväisessä käytössä. Ihoa peittävien kasvovoiteiden ja -puuterien suurin ystävä en ole koskaan ollut. Mielestäni ihon kuuluu hengittää omalla luontevalla tavallaan. Kun siirrytään tilanteisiin, jotka tapahtuvat luonnollisessa ympäristössä ja luonnollisten kemioiden äärellä, ei mielestäni meikkiä tarvita. Kallistun siis tässä tapauksessa saunanraikkauden kannalle, koska luonnollisuus on aina in."
Mies, 30, parisuhteessa


"Saunanraikas ja naturelli nainen on kauneimmillaan, jos se on oma rakas. Jos näen tuntemattoman naisen, niin kirkas huulipuna ei miellytä. Vahva silmämeikki, joka korostaa silmiä on hyvä, sekä muuten luonnollinen meikki, joka ei näytä siis meikatulta. Meikkihirviöt on kauheita. Eli mahdollisimman luonnollinen ja silmiä korostava meikki on paras."
Mies, 36, sinkku


"Täytyy rehellisyyden nimessä sanoa, että en kauheasti kiinnitä katsettani niihin naisiin, jotka ovat itseään kovasti ehostaneet. Minun mielestäni meikkaaminen on hyvä juttu, kun sen toteuttaa hyvällä maulla. Punatut huulet ja ripsivärillä korostetut silmät kiinnittävät kyllä huomioni. Mielestäni naisen kauneus ei ole itselleni joko-tai juttu. Nainen voi ehdottomasti näyttää kauniilta ollessaan saunanraikas tai juhlameikissä. Meikkaamisen tarkoitus ei ole mielestäni peittää sitä mitä sen alta löytyy, vaan korostaa kasvonpiirteitä. Mulle on tärkeää se, että ero meikatun naisen ja meikkaamattoman naisen välillä ei ole kovinkaan suuri. Se on kyllä kiehtovaa, kun naisen silmämeikki saa katsomaan suoraan silmiin ja punatut huulet kutsuvat suuteloon."
– Mies, 31, seurustelee


"Meikit aina tilanteen mukaan. Saunasta tullut, pesunraikas nainen on ehkä parasta mitä voi olla... ainakin mulle. Ei ylimäärästä meikkiä, eikä tuoksuna muu kuin pesuaine ja oma iho. En pidä siitä, että ollaan jossain mökin lumossa ja siellä meikit naamassa aamupalasta lähtien. Jos haluaa olla näin, niin olen sen kanssa ihan fine.

On ihanaa ja pidän siitä, että nainen ehostautuu minua varten ja vain mulle, mutta hänen on myös ymmärrettävä, ettei kokoajan tarvitse olla. Olen ollut tilanteissa, missä oma naiseni ymmärtää, mistä pidän, kun taas naapurin ukon nainen tulee sieltä roskia viedessä kuin joku malli. Naurettiin mamman kanssa kilpaa, mutta hiljaa.

Naisille sopii tyylikäs meikki. Minä pidän hillitystä meikistä. Hiukan tyylikästä: smokey eyes, hiukan kiiltoa huuliin... se on siinä. Liiallinen meikkaus lähinnä huvittaa, mutta olen nähnyt monia, joilla meikkiä on enemmän kuin Panun värikartassa ja silti sopii, mutta harvassa on sellaisen nassut. En myöskään ole pahoillani mistään tiukasta goottimeikistä, mikäli tyylikkäästi tehty. Aika hot. Eli: rehellisesti liika on liikaa ja ilman on ok. Siltä väliltä. Pojat ei tykkää, jos menet baariin liikaa maalia päässä."
– Mies, 46, sinkku


"No riippuu varmaan aika paljon minkä näköinen saunoja on: jos naama roikkuu ja on täynnä kraateria, niin saunanraikas on varmaan no-go. No riippuu hetkestäkin, ehkä jossain juhannusyönä laiturinnokassa saunanraikas menee komiasti – vaikka enhän minä mikään ulkonäkökeskeinen ole... enpä. Sama pätee suttuiseen ja vahvaan meikkiin, joka joillekin sopii. Lievempänä sellainen on varmasti monen mieleen.

Itse pidän sopivasta meikistä, sitä ei kuitenkaan saa olla liikaa, ehkä tilanteeseen sopiva vahvempi huulipuna tai silmät, muttei koko hutsuosastoa. huomaamattoman korostava, muttei kaikkia virheitä peittävä. Maaliruiskumeikit menee varmaan seduloissa pyörivien jannujen mielikuvaan kauniista naisista. Samaten jotku kynällä piirretyt viivakulmakarvat – voi morjens – tai kilo itseruskettavaa sillä tavalla, että joko niska tai kaula hehkuu vaaleampana."
– Mies, 34, naimisissa


"Minäkään en usko, että saunanraikas naturelli nainen on kauneimmillaan. Ei kukaan ajattele niin. Toki kympin naiset ovat kauniita joka tilanteessa – saunanraikkaana tai rähjäisenä. Kuuman höyryn polttama punoittava iho ja pyyheturbaani ei kuitenkaan imartele ketään.

Miehet kun ei meikkaamisesta mitään ymmärrä saattavat viitata ”saunan raikkaudella” lähinnä raikkaaseen meikkaamiseen ei siis naturelliin naiseen, vaan enemmänkin naturelliin meikkiin. ”Minkälainen meikki siis sopii parhaiten ” on aika laaja kysymys. Juhlassa juhlameikki toimii, mutta arkena juhlameikki on aika paha ylilyönti. Samoin kun olettaminen että juhlameikki on sama kuin ”paljon meikkiä”.

Ole tyylikäs, pysy kohtuudessa ja meikkaa tilaisuuden mukaan. Itse pidän, kuten suurin osa miehistä, niin sanotusta luonnollisesta lookista joka on todella kaukana ”saunanraikkaasta”

Ps. Skandinaaviseen ihoon kirkas huulipuna sopii heikosti (kunpa se muoti menisi jo ohi). Sen sijaan kohtalokas – ja HUOM tyylillä tehty – silmämeikki on aina muotia."
– Mies, 35, parisuhteessa


"Makuja on monenlaisia, joten varmasti löytyy sellainenkin mies, jonka mielestä se saunanraikas naturelli nainen olisi parhain. Mutta siinä missä tämä voi olla kaunis, niin se ei tee samanlaista vaikutusta kuin seksikäs ja vahva silmämeikki. Haluan, että naisen silmät saavat minut katsomaan häneen pidempään tai parhaassa tapauksessa tulemaan hänen luokseen eikä katsomaan muualle. En muista naisen huulipunaa kuitenkaan, mutta silmät muistan."
– Mies, 32, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat