Millainen ihminen on uskoton? 10 yllättävää asiaa pettämisestä!

Pettäminen on valitettavan yleinen ongelma parisuhteissa.

Tilastojen mukaan melko monet ovat parisuhteessaan uskottomia, vaikka pettäminen yleensä tuomitaankin.

1. Ongelman laajuus

Jopa 30-60 prosenttia naimisissa olevista henkilöistä pettää kumppaniaan suhteen jossain vaiheessa. Useimmiten uskottomuus ei edes tule suhteessa ilmi. Jos asia tulee kuitenkin julki, niin se johtaa usein avioeroon.

2. Iästä riippumaton ilmiö

Erään tutkimuksen mukaan 19 prosenttia alle kolmekymppisistä ja naimisissa olevista miehistä oli pettänyt kumppaniaan. Naisista taas noin 13 prosenttia alle kolmekymppisistä ja naimisissa olevista naisista oli pettänyt kumppaniaan. On myös äärimmäisen yllättävää, että pettäminen ilmenee yleensä jo ensimmäisen kolmen avioliittovuoden aikana tai noin puoli vuotta esikoisen syntymän jälkeen.

3. Asia ei kaduta

Erään tutkimuksen mukaan 71 prosenttia ei hyväksy pettämistä, mutta silti kaksi kolmasosaa pettäneistä eivät katuneet uskottomuuttaan.

4. Ulkonäöllä ei merkitystä

Yleensä arvellaan, että omaa kumppaniaan petetään mielestään kauniimman tai komeamman henkilön kanssa. Näin asia ei välttämättä kuitenkaan ole. Erään kyselyn mukaan 90 prosenttia pettäneistä arvioi henkilön olevan kumppaniaan rumempi.

5. Romanssi työkaverin kanssa

Tilastojen mukaan kumppania petetään useimmiten työkaverin kanssa. Tämä johtuu muun muassa siitä, että vietämme työpaikalla todella paljon aikaa. 

6. Rikkaat miehet pettävät enemmän

Erään tilaston mukaan miehet pettävät enemmän kuin naiset. Rikkaat miehet taas ovat kaikkein todennäköisin ihmistyyppi, joka pettää omaa kumppaniaan. 

7. Naiset pelkäävät kumppaninsa rakastuvan

Miehet ja naiset pelkäävät suhteessa eri asioita. 65 prosenttia naisista ja 47 prosenttia miehistä pelkäävät kumppaninsa rakastuvan johonkin toiseen henkilöön. 35 prosenttia naisista ja 53 prosenttia miehistä taas pelkäävät kumppaninsa harrastavan seksiä jonkun toisen kanssa.

8. Onnellinen avioliitto ei aina riitä

Eräiden tutkimusten mukaan jopa onnellisessa parisuhteessa olevat henkilöt saattavat pettää kumppaniaan. 56 prosenttia pettäneistä miehistä kertoivat olevansa tyytyväisiä avioliittoonsa. 34 prosenttia pettäneistä naisista kertoivat olevansa tyytyväisiä avioliittoonsa.

9. Eroaminen on hankalaa

Pettäminen on yksi avioeron yleisimmästä syistä. 19 prosenttia petetyksi tulleista henkilöistä jättivät kumppaninsa heti tiedon saatuaan. 22 prosenttia jättivät kumppaninsa pettämisen jälkeen vasta myöhemmin huomatessaan, että suhde ei pääse uskottomuuden yli. Kumppanistaa eroamista kuitenkin pohditaan usein kauan ja kaikki eivät jätä rakastaan pettämisen jälkeenkään.

10. Osa ei koskaan ajattele pettävänsä

Pettäminen on melko yleistä, mutta onneksi kuitenkin useimmat pariskunnat eivät koskaan ajattele pettämistä.

Lähde: Chacha

Lue myös:

    Uusimmat