Millainen hiusmalli pukee suomalaisia kasvonpiirteitä?

Oikein leikattu polkkatukka saa ohuet hiukset näyttämään tuuheammilta, ja malli myös pukee korkeaposkipäisiä suomalaisia.

Monilla suomalaisilla naisilla on ohuet, vaaleahkot hiukset ja korkeat poskipäät. Televisiosta tuttu kampaaja ja helsinkiläisen Dynastia-kampaamon omistaja Taavi Vuokkovaara, 29, pyrkii ottamaan kaiken hyödyn irti ohuista hiuksista. Hänen mielestään suomalaisia kasvoja ja hiuksia pukee erityisesti hiukan rikotumpi polkkamalli.

– En tarkoita porrastettua hiusmallia, vaan sellaista rikottua polkkaa, joka tuo nostetta. Suomalainen hius on usein aika kevyttä, ja näin hius ei mene päänmyötäisesti, Vuokkovaara kuvaa.

– Perinteisestä suomalaisesta hiuksesta minulle tulee mieleen aika vaalea tukka, joka on melko ohutta. Riippuu tietysti myös ihonväristä, mutta laittaisin hiuksiin raitoina mukaan hiukan oljenväriä, joka tuo tuuheutta. Siinä tulee heti enemmän syvyyttä, kerrostusta ja ilmavuutta, Vuokkovaara jatkaa.

Tunnettu kampaaja jättäisi vaaleisiin suomalaishiuksiin myös hiukan tummemman tyven. Vuokkovaaran mielestä ehdoton ei suomalaisille hiuksille ovat todella voimakkaasti kerrostetut hiukset, jotka ovat päältä lyhyet ja alta pitkät. Tällainen malli saa hiukset näyttämään ohuilta ja on muutenkin mennyttä aikaa.

Tuuheuttavat ja kosteuttavat tuotteet sopivat suomalaishiusten hoitoon

Miten tyypillisiä ohuita suomalaishiuksia kannattaa Vuokkovaaran mielestä hoitaa?

– Se riippuu siitä, miten hiuksia on käsitelty. Käyttäisin sekä tuuheuttavia että kosteuttavia tuotteita. Vaikka muuten käyttäisi tuuheuttavia tuotteita, ei ole ollenkaan haitaksi, jos kerran viikossa käyttää kosteushoitoa.

– Jos haluaa pitää pitkät hiukset, niin latvoja pitää leikata säännöllisesti ja hiusten hoidosta tulee huolehtia. Pitkien hiusten hoito on tärkeää ja sitä haluan alleviivata, hän jatkaa.

Vuokkovaaran mielestä yleisimpiä suomalaisten tekemiä hiustenhoitovirheitä on hiusten värjääminen itse, jolloin latva jää tummemmaksi ja tyvi vaaleammaksi. Tyvi ja latva pitäisi aina värjätä eri vahvuuksilla, tai väriaineen pitäisi vähintään antaa vaikuttaa tyvessä ja latvassa eri ajan pituudella.

Lue myös:

AVA / Emmi Maaranen

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja