Tiedätkö, mikä väri sopii sinulle parhaiten? Ota selvää!

Oletko kuullut sanottavan, että jokin tietty väri pukee sinua erityisen hyvin? Tämä johtuu siitä, että ihmiset jakautuvat tiettyihin vuodenaikatyyppeihin, joita tietyt sävyt pukevat erityisen hyvin – ja toiset eivät välttämättä lainkaan. Mikä väri sopii sinulle parhaiten?

Pukeutumisneuvoja Kikka Seppä kertoi I Love Me -messuilla eri vuodenaikatyypeistä, jotka tunnistamalla omat piirteet voi saada hehkumaan ennennäkemättömällä tavalla. Ota selvää, kuinka voit korostaa parhaita puoliasi tunnistamalla, minkä vuodenajan sävyt sopivat sinulle parhaiten!

– Oikea värimaailma kasvojen lähellä siloittaa muun muassa uurteita ja nostaa omia värejä todella kauniisti esiin, pukeutumisneuvoja Kikka Seppä kertoo.

Pukeutumisneuvoja on saanut hurjasti positiivista palautetta tunnistamalla ihmisten omia vuodenaikatyyppejä, joiden avulla omille persoonallisille piirteille sopivimmat sävyt on mahdollista kartoittaa.

– Asiakkaat ovat sanoneet, että tuttavat ovat heille ihmetelleet, miten he ovat alkaneet hehkumaan. Kysymys on aika pitkälti myös siitä omasta sisäisestä hehkusta, mutta myös siitä, että käyttää sitä omaa väriä, Seppä toteaa.

Joku saattaa olla sekoituskin eri vuodenaikatyyppejä, mutta epäsopivista väreistä kertoo usein se, että tietyt sävyt vievät kasvoilta hehkun.

– Jos selkeästi edustaa sitä omaa värityyppiä ja käyttää väärää väriä, niin silloin kaikki värit saattavat kadota kasvoilta, Seppä kertoo.

Kevät

Kevät-ihmisen ihonsävy on kultainen ja muistuttaa norsunluuta. Kasvoilla ja decolteella on usein pisamia.

Kevään sävyissä hehkuvalla on usein vaaleat hiukset ja vahva punainen pigmentti. Tämä näkyy usein erityisesti hiuksia värjätessä, sillä hiusväri tuo luontaiset pigmentit esiin.

Jos omien piirteiden kanssa sopii erityisen hyvin kevään sävyt, sopivat ihonsävyyn tavallisesti parhaiten kultaiset korut.

Kevätihmiselle sopivat parhaiten kirkkaat, vaaleat ja keltapohjaiset värit. Eloisat ja heleät sävyt elävöittävät punapigmenttistä ihoa entisestään.

Kesä

Kesä-ihmisen iho kuultaa aina vaaleana ja ohuena. Ihonsävy ei ole lämmin, vaan saattaa kuultaa jopa hiukan sinertävänä.

Kesän väreissä erityisen upeana hehkuvalla on tavallisesti vaaleat tai keskiruskeat hiukset, jotka taittuvat valossa tuhkansävyisiksi.

Hopeiset korut sopivat kesä-ihmiselle erityisen hyvin.

Pukeutumisväreissä kesän väreissä upealta näyttävän olisi syytä suosia kylmiä, sinipohjaisia, harmaalla taitettuja, utuisia ja pehmeitä sävyjä. Kesäihmisen kasvoilta eivät vie värejä hyvinkään kylmät sävyt.

Syksy

Syksy-ihmisen iho kuultaa kultaisena tai pronssisena. Tällä ihmistyypillä on usein myös pisamia.

Syksyn sävyissä säteilevän hiuksissa on usein vahva punainen pigmentti. Valoa vasten hiukset hehkuvat pronssisina tai kultaisina.

Pähkinänsävyiset silmät kuuluvat tavallisesti syksy-ihmiselle.

Koruja valitessa syksyn sävyissä säkenöivän olisi syytä suosia lämpimiä, kultaisia koruja.

Vaatevalinnoissaan syksy-ihmisen kannattaa valita omia parhaita puolia korostavia lämpimitä, murrettuja, mausteisia ja täyteläisiä ruskan sävyjä.

Talvi

Ihminen, jonka iho on erityisen vaalea, lukeutuu useimmiten talvi-ihmisiin. Talven sävyissä hehkuvan iho ei rusketu kesäisinkään merkittävästi.

Talvi-ihmisen hiukset ovat korpinmustat tai tummanruskeat. Hiukset myös harmaantuvat välillä hyvinkin aikaisin.

Hopeiset korut pukevat erityisen hyvin talven sävyissä viihtyvää.

Talvi-ihmisen olisi syytä valita vaatekaappiinsa sinipohjaisia, kylmiä, puhtaita ja voimakkaita värejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja