Mainos

"Millään ääriliikkeillä ei tilaa Suomessa" – eduskuntaryhmät haluavat keskustelua ääriliikkeistä

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat esittivät perjantaina, että eduskunta kävisi ajankohtaiskeskustelun ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa. Keskustelualoitteen ovat allekirjoittaneet kaikkien ryhmien puheenjohtajat.

Ryhmänjohtajat toteavat aloitteessaan, että kun demokratian vastaiset järjestöt alkavat käyttää väkivaltaa ja edistävät tavoitteitaan rikoksen keinoin, poliitikkojen on aika herätä ja puolustaa demokratiaa.

– Jokaisen puolueen ja poliitikon on tehtävä selväksi, että poliittisella väkivallalla tai epädemokraattisella toiminnalla ei ole sijaa Suomessa. Tässä on kyse kansalaisten turvallisuudesta ja suomalaisesta demokratiasta, ryhmänjohtajien aloitteessa kirjoitetaan.

Perussuomalaiset Nuoret puolestaan vaatii Suomen vastarintaliikettä lakkautettavaksi. Puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen mukaan sananvapauteen ei kuulu vapaus väkivaltaan eikä aatteellinen väkivalta missään muodossa kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

Järjestö vaatii myös lisää määrärahoja poliittisen väkivallan kitkemiseen ja lisäksi sellaisten sivustojen sulkemista, joilla suunnitellaan henkilöihin, yhteisöihin tai rakennuksiin kohdistuvia hyökkäyksiä. 

1:43

"Suomessa uusnatsien lisäksi muitakin ääriliikkeitä" 

Perussuomalaiset Nuoret on myös huolissaan vasemmistolaisen ja muun poliittisen väkivallan lisääntymisestä.

– Mielipiteen ilmaisua ei tule hyväksyä ritsoja, mailoja tai kiviä käyttämällä. Iskut puoluetoimistolle tai eläinaktivistien bussituhopoltto, eivät ole hyväksyttävää yhteiskunnallista vaikuttamista, toteaa pääsihteeri Tony Leppäkoski.

Myös muut poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt sekä Allianssi vaativat allekirjoittamassaan kannanotossa poliitikoilta ja virkavallalta nopeaa kartoitusta keinoista, joilla väkivaltaa käyttävien järjestöjen toimintaan voidaan puuttua. Näiden lisäksi järjestöt vaativat tarvittaessa uutta lainsäädäntöä.

Vaatimuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa vasemmistonuorten, demarinuorten, keskustanuorten, kokoomusopiskelijoiden sekä RKP-nuorten puheenjohtajat.

15:54

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.