Miljoonien hintaisessa AMG-muskeliveneessä pöyristyttävä määrä perämoottoreita ja tehoa – Mersulta supermaasturi sävy sävyyn

1:44
Mercedes-AMG:n sekä muskeliveneistään tunnetun Cigarette Racingin yhteistyön tuloksena on AMG-muskelivene sekä samaa sarjaa oleva G-Mersu.

Mercedes-AMG:n sekä muskeliveneistään tunnetun Cigarette Racingin yhteistyön hedelmiä esitellään parhaillaan Floridassa.

Yhdysvaltalainen venevalmistaja ja saksalainen autojätti esittelivät eilen torstaina varsin näyttävän taisteluparin Miamin kansainvälisessä venenäyttelyssä.

Koska supersuorituskykyisen veneen rinnalle tarvitaan luonnollisesti tyyliin sopiva nelipyöräinen, nähtiin Cigarette Racingin 59' Tirranna AMG Edition -erikoisversion rinnalla myös uniikki Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition. Muskelivene ja supermaasturi sopivatkin yhteen kuin paita ja peppu, ja kummallakin valmistajalla on ollut näppinsä mukana toistensa tuotoksissa.

Miljoonien hintainen potski

Tirranna AMG:n perästä löytyy peräti kuusi kappaletta Mercuryn 4,6-litraisia ja kahdeksansylinterisiä perämoottoreita, joista jokainen tuottaa 450 hevosvoimaa. Mikäli matematiikka ei lukeudu vahvuuksiisi, on moottoreiden yhteenlaskettu teho siis julkeat 2 700 hevosvoimaa. 

Uistelunopeuksiin ei todellakaan tarvitse tyytyä, sillä kuuden moottorin turvin vetten päällä päästään kiitämään tällä 59-jalkaisella potskilla jopa 130 kilometriä tunnissa.

G 63:n keulilla puolestaan on tuttu 4,0-litrainen kaksoisahdettu V8, josta revitään irti 585 hevosvoimaa. 

Sekä vene että maasturi ovat tummanpuhuvia ja yksityiskohdissa on ripaus kullankeltaista sävyä. Yhtenäinen linja jatkuu myös sisustustyylissä, jossa beige on saanut kaverikseen tummansinistä.

59' Tirrannan perusversion hinnat lähtevät noin kolmesta miljoonasta dollarista, mutta AMG-erikoisversion hintaa ei ole kerrottu. G 63 AMG:n Cigarette-versio ei ole tulossa myyntiin.

Lähteet: Daimler, Power and Motor Yacht

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja