Miljoonan litran jättiakvaario räjähti hotellissa keskellä Berliiniä – "Kuolleita kaloja pitkin poikin"

Miljoonan litran jättiakvaario räjähti hotellissa keskellä Berliiniä 1:09
Jättiakvaario räjähti keskellä Berliiniä hotellissa – katso video.

Miljoonan litran jättiakvaario Aquadom Berliinissä on räjähtänyt. Kaksi henkilöä loukkaantui ja heidät kuljetettiin sairaalaan.

Kaikki akvaarion 1500 kalaa kuolivat onnettomuudessa.

Jättiakvaario sijaitsee Radisson Blue -hotellissa lähellä Berliinin tuomiokirkkoa. Akryylilasista tehty kuusitoista metriä korkea akvaario hajosi yllättäen.

Palolaitoksen mukaan kuolleet kalat siivottiin pois lasinsirpaleiden ja muun jätteen mukana.

Videosta näkyy, kuinka kerroksen tuhoutunutta irtaimistoa syöksyi veden mukana kadulle asti. Tällä hetkellä rakennusinsinöörit tutkivat teknisen tuen avulla, pitääkö koko hotellialue eristää.

Onnettomuuspaikalla oli Der Tagesspiegelin mukaan noin 200 poliisia ja palomiestä.

Materiaali rasittui

Saksalaislehti Welt kertoo, että tämänhetkisten tietojen mukaan materiaali rasittui, eli akvaarion rakenneominaisuudet heikkenivät pitkäaikaisen kuormituksen vuoksi. Näin käy, jos materiaali on jatkuvan vaihtuvan jännityksen alaisena, ja saa mikroskooppisia vaurioita. Jos vauriot etenevät tarpeeksi pitkälle, voi materiaali pettää.

Saksan parlamentin edustaja Sandra Weeser oli tapahtuma-aikaan hotellissa yötä.

– Kyllä tämä hävitykseltä näyttää. Kuolleita kaloja ja lasinsirpaleita pitkin poikin, Weeser toteaa.

Onnettomuus tapahtui yöllä, kun suurin osa hotellin asukkaista ei ollut vielä liikkeellä. Jos turma olisi tapahtunut vain muutama tunti myöhemmin, olisi se vaatinut todennäköisesti ihmisuhreja.

– Silloin olisimme joutuneet uutisoimaan hirvittävistä ihmisvahingoista, Berliinin pormestari Franziska Giffey totesi onnettomuuspaikalla.



Lue myös:

    Uusimmat