Miksi vanha suola janottaa?

Miksi vanha seurustelukumppani kiinnostaa kerta toisensa jälkeen, vaikka erolle on ollut hyvät syyt? MarieClaire.com listasi kahdeksan syytä.

Tapaat vanhan heilasi pitkän tauon jälkeen, juttelette ja teillä on hauskaa. Hän näyttää hyvältä ja yhtäkkiä kaikki on niin kuin ennen. Et muista eronne syitä, etkä sitä, kuinka paljon riitelitte, ennen kuin lähditte eri suuntiin. Miksi vanha suola janottaa? MarieClaire.comin bloggaajalla on vastaus.

Voiton tunne

Aina ei ole kyse siitä, että haikailee menneisyyden perään. Joskus kyse voi olla yksinkertaisesti kilpailuasetelmasta. Jos hän jätti sinut, haluat voittaa hänet takaisin. Jätetty osapuoli haluaa näin pönkittää itsetuntoaan.

Hän voi muuttua

Monet ihmiset kuvittelevat voivansa muuttaa toisen epämiellyttäviä luonteenpiirteitä. Yhteen palaaminen on tällöin mahdollisuus korjata toisen huonot puolet. Jotkut jopa kuvittelevat voivansa pelastaa toisen huonolta tieltä. Ihmiset voivat totta kai auttaa toisia muuttumaan, mutta ainut, joka voi muuttaa käytöstään, on henkilö itse. Sitä paitsi, jos otat entisen seurustelukumppanisi takaisin, hän voi kuvitella, että olet hyväksynyt hänen huonot tapansa, eikä hänen tarvitse muuttua.

Tuttua ja turvallista

On helppoa palata vanhaan parisuhteeseen, koska se on tuttua ja turvallista. Usein uuden luotettavan ja läheisen ihmisen löytäminen on vaikeaa, joten uusi yritys vanhan kumppanin kanssa voi houkutella.

Kaikki se aika ja vaiva

On vaikeaa lähteä parisuhteesta, jos sen rakentamiseen on nähnyt paljon aikaa ja vaivaa. Monet ajattelevat, että suhteelle täytyy antaa uusi mahdollisuus, koska sen eteen on tehty paljon töitä. Onko sinulla jäänyt asioita selvittämättä exäsi kanssa? Uusi yritys saattaa houkutella myös senkin takia, että yksinkertaisesti haluat ymmärtää, mikä meni pieleen.

Mustasukkaisuus

Joskus pariskunnat palaavat yhteen sen takia, että eivät halua nähdä entistä kumppaniaan uusien ihmisten kanssa.

Nostalgia

Kun tapaat entisen seurustelukumppanisi pitkän tauon jälkeen, muistat ensimmäisenä hyvät hetkenne. On hyvä kuitenkin muistaa, että mikään ei ole niin kuin ennen, eikä parisuhdekaan tunnu samalta kuin miltä se aluksi tuntui.

Muita vaihtoehtoja ei ole

Jos sinulla on ollut huonoa tuuria deittailussa ja olet kyllästynyt olemaan sinkku, vanha kumppani saattaa vaikuttaa hyvinkin kiinnostavalta vaihtoehdolta.

Et halua olla sinkku

On olemassa ihmisiä, jotka eivät vain viihdy yksin. Sen takia he ovat valmiita ottamaan riskin vanhan kumppanin kanssa, vaikka tietävät, että suhde ei luultavasti toimi.

MTV3/Helmi

Lähde: MarieClaire.com / Bloggaaja Rich Santos

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja