Miksi naisia hävettää olla toisten naisten kanssa alasti saunassa? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi joitakin naisia hävettää olla alasti vieraiden naisten kanssa saunassa?" kysyy nimimerkitön. 

Näin naisraati vastasi

"Ei hävetä. Tai ehkä silloin, jos muut ovat tosi kauniita ja kropaltaan täydellisiä, niin tulee alemmuuskompleksi."
– 36, naimisissa

"Vaikea sanoa. Toiset on ujompia nakuilemaan vieraiden ihmisten seurassa, toiset myös läheisten. Olo kun on silloin aika "alaston"."
– 25, sinkku

"Varmaan sama juttu kuin salilla tai jumppatunnilla: kai sitä pelkää, että sinua tarkkaillaan päästä varpaisiin ja arvostellaan. Kaikki eivät tätä tietenkään tee, mutta myöntäkää pois: kyllä te toisianne tutkailette, katselette ja arvostelette, ehkäpä vain mielessänne, mutta silti. Se, piittaako siitä mitä muut ajattelevat, on avaintekijä.

Kaikille alastomuus ei ole myöskään helppo tai itsestään selvä juttu. Kai sitä haluaa suojella itseään sekä fyysisellä että henkisellä tasolla: siksi alastomana oleminen ei ole mieluisaa."
– 29, sinkku 

"Ei hävetä. Nuorempanakin hävetti lähinnä riisua muiden edessä. Kai siinä vähän odotti, että joku sanoo "kato tota" ja nauraa. Että muut huomaisivat vaatteiden poistuessa, että olen jotenkin viallinen. Kun riisuminen oli hoidettu, ei ahdistanut. Jotkut tutut eivät kyllä tule muiden seurassa saunaan, eli tuossa nakuilun välttämisessä on varmasti jotain perää."
– 30, parisuhteessa


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja