Miksi mies pimittää eropäätöstä? Miehet vastaavat

Joskus päätös erosta on tehty, mutta tärkeän keskustelun käymistä oman kumppanin kanssa vältellään ja tilannetta pitkitetään. Mistä tämä johtuu? MTV Lifestyle otti selvää.

"Miksi mies ei voi sanoa seurustelusuhteen päättämisestä naiselle, vaan jättäytyy etäiseksi, ei vastaa kun kysytään varsinkaan kun nainen arvaa asian ja siitä kysyy? Eli pimittää tiedon. Pelkääkö mies puhua asiasta niin kuin se on vai saako miehet siitä "kiksin" kun "lyödään naista märällä rätillä kasvoille"?", Nimimerkki Kyseisen kokenut kysyy tällä viikolla.

Näin miesraati vastasi kinkkiseen kysymykseen:

"Suomessa on aina puhuttu että täällä on niin sanottu "reilu meininki", joka onkin osittain totta. Mutta täällä ei niinkään puhuttu eikä varsinkaan opetettu rehellisenä ja rohkeana olemisesta. Kun aikoinaan erosin, katosin kahdeksi viikoksi ja sillä sitten sain asian hoidettua. Toiset lähettää tekstareita, toiset runoilee kirjeen. Raukkamaista, mutta mielestäni tärkeintä, että viesti menee perille – ei se miten. Vain harvat puhuu suoraan. Uskon, että tämä kaikki on osittain myös saadusta kasvatuksesta. Mies ei halua puhua tästä, kuten yleisesti ei muutenkaan tunteista. Mies toivoo, että nainen vaan ymmärtäisi ja asiat vain tapahtuisivat. Ehkä nainen voi olla vaikeasti lähestyttävä ja siksi ei halua puhua ja kertoa. Kuinka monta kertaa minäkin halusin sanoa, että "tämä on ohi", mutta en saanut sanoja yhteen lauseeseen. Kun naiseni kysyi, haluatko että lopetetaan, niin pää ja sydän huusivat kyllä, mutta suusta tuli ”en”. Mies ei todellakaan saa kiksejä siitä, vaan mies on jumissa. Asia ei ole helppo miehelle. Tunteet on vieras alue, josta puhua. Mies monesti haluaisi, että nainen sanoisi sen lopullisen tuomion. Iso kivi putoaa silloin miehen sydämestä ja toisen saattaa murtua, mutta kumpikin pääsee jatkamaan elämäänsä ja ehkä toinen jo sen uuden elämän aloittanu."
Mies, 46, sinkku

"Olisi mukavaa antaa miellyttävä vastaus, mutta ei sellaista taida olla. Yksi syy saattaa olla empiminen. On mahdollista pitää toinen "naftaliinissa", jos ei tiedä varmasti haluaako päättää suhteen.

Toinen optio saattaa olla se, että on helpompi antaa toisen lopulta tehdä päätös ja siten ei tarvitse itse liata käsiä millään tavalla. On täysin mahdollista että jotkut "kiduttavat" toista tahallaan, mutta yleisempää on kiduttaa "tahattomasti". Se että tämä saattaa olla toisen itsetunnolle tuhoisampaa, ei välttämättä tule edes mieleen.

Osa ihmisistä ei myöskään osaa seurustella, mutta ei osaa myöskään olla yksin. Silloin käytös kuten tämä saattaa nostaa ikävästi rumaa naamaansa. Ehkä se on hieman epäreilua, mutta kannattaa suosiolla tutkia tilanne ja selvittää "väkisin" onko syytä jatkaa vain kannattaako siirtyä suosiolla pois suhteesta itse. Jos toinen ei saa aikaiseksi, jää toisen päätettäväksi mitä tekee. Ikävä kyllä."
– Mies, 31, kihloissa

Mies pelkää kertoa, kokee syyllisyyttä ja uskoo, että etäännyttämällä nainen itsekin etääntyy ja erosta tulee kaikille helpompi. Mies pelkää perustella ja kohdata asiasta nousevaa tunneryöppyä. Hän saattaa kokea olevansa vastuussa naisen hyvinvoinnista. Ja mies voi myös pelätä sitoutumista ja alkaa sen takia etääntymään.
– Mies, 50, naimisissa

"Niin... Haluiskohan mies himmailemalla päästä helpommalla joutumatta kiusallisiin, pitkällisiin neuvotteluihin, joissa joutuu lopulta kuitenkin leimatuksi "siaksi" tms. Tällaiset keskustelut voivat olla todella uuvuttavia, moni on kuitenkin pohjimmiltaan hyvin mukavuudenhaluinen... En oikein olisi halukas uskomaan tuohon kidutus-teoriaan oman miehisyyden korostamiseksi, ellei kyse ole ihan teineistä - tai muuten luonnehäiriöisistä aikuisista."
Mies 37, avoliitossa

"Itse en ole tällaisesta käyttäytymismallista kuullut. Joka tapauksessa se on lapsellista ja seurustelukumppania epäkunnioittavaa. Mahdollisesti olet myös itse pelottava nainen, jonka kanssa ei voi ryhtyä järkevään ja kypsään keskusteluun suhteen tilasta – tai kumppanisi ei siihen kykene."
Mies, 35, parisuhteessa

"Itselläni ainakin, niin kuin varmasti monella muullakin miehellä ei vaan yksinkertaisesti ole uskallusta sanoa suoraan. Pelkää, että satuttaa naista ja ehkä vähän jopa häpeää itseään. Yksinkertaisesti yrittää vaan liian kiltti tajuamatta, mitä se toiselle osapuolelle tekee, kun joutuu miettimään."
– Mies, 36, sinkku

"Mahdollisesti mies yrittää tuossa tilanteessa pelata tilannetta niin, että nainen on lopulta se, joka viheltää pelin poikki. Toisaalta etäisyyttä voidaan pitää muistakin syistä, mutta legendan mukaan miehet eivät puhu tunteistaan, joten on helpompi olla hiljaa kuin keskustella asiasta, mikä valitettavasti pahentaa tilannetta. Suhteissa tuo keskustelun harjoittaminen on muutenkin sellainen mikä ei luonnistu kaikilta. Ehkäpä sen sijaan, että nainen yrittää hakea suoraan sitä vastausta, minkä olettaa tietävänsä, yrittäisi hän keskustella siitä, mikä suhteessa voisi olla paremmin ja sitä kautta voisi mieskin avautua helpommin syistään."
– Mies, 32, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy rohkeasti täyttämällä kysymyslomake!

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat