Miksi mieheni on aikaansaamaton vätys? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mies ei saa asioita aikaan? Olemme olleet "yhdessä", seurustelun kaltaisessa tilassa, jo lähes vuoden. Olen kärsivällisesti odottanut, miten mies saisi otettua seurustelun puheeksi ja asioita tapahtumaan. Olemme kuin pariskunta, mutta emme vain ole koskaan puhuneet asioista virallisesti, vakavasti ja aikuismaisesti.

Tämä aikaansaamattomuus ei koske vain seurustelun aloittamista, vaan myös päätöksiä muuton, elämänmuutoksien ja koulutuspaikan suhteen.  

Onko väärin, jos nainen alkaa hoitamaan miehen (jonka kanssa ei vielä edes virallisesti seurustele) asioita ja tekemään aloitteita suuntaan jos toiseenkin? Pelkään, että toinen osapuoli ahdistuu omasta päättäväisyydestäni ja aikaansaamisestani. Olen hyvin napakka ja jopa miehekäs persoona, ja pelkään, että minut koetaan liian dominoivaksi. En usko vanhanaikaisiin käsityksiin, joiden mukaan mies on perheen pää ja ainut päättäjä, mutta haluaisin kannustaa kumppaniani itsenäiseen päätöksentekoon ja päättäväisyyteen. En myöskään halua ottaa äidin tai pomottajan roolia, mutten jaksaisi ikuisesti odottaakaan. Pitäisikö antaa miehen toimia omalla hitaudellaan, vai voinko ottaa ohjat käteen?" kyselee nimimerkki Evalena.

Näin miesraati vastasi

"Joko miestä ei oikeasti kiinnosta seurustella kanssasi, hän on ujo eikä uskalla tehdä aloitetta, tai sitten hän vain on saamaton. Oli niin, noin tai näin, niin asiaan pitää saada selvyys, ja jos mies ei kestä sun päättäväisyyttä ja aloitteellisuutta, niin ei se ole sen arvoista sitten. Jos on vuosi jo oltu yhdessä, niin kyllä siinä vaiheessa jo pitäisi vähintään tietää, että onko suhde oikea parisuhde vai jokin säätöhomma.

Itse olen välillä liiankin toiminnan mies; teen ensin ja ajattelen vasta sitten, mutta eikös se ole aika perus-miesten käyttäytymismalli? Itselleni on aina ollut tärkeää, että asiat hoidetaan kuntoon, olivat ne sitten mitä tahansa. Toki välillä laiskottaa, mutta pääsääntöisesti täytyy olla koko ajan tekemässä jotain. Ja mitä parisuhteeseen tulee, kyllä molempien täytyy olla samalla viivalla ja yhtä kartalla asioista, jotta suhteesta ylipäätään tulee mitään. Olen myös aina seurustelusuhteen alettua ollut suhteessa täysillä. Heti on alettu seurustella täysillä!"
– 37, toiminnan mies

"Hyvä Evaleena: ilmeisemmin puhutaan nuoresta miehestä, kun on tuollaisista asioista kyse... Mutta, mutta, siis mihinkä sinulla on kiire? Jos sinua tilanne vaivaa – kerro! Olettekos samaa mieltäkään siitä "seurustelusta"? Jokaisella miehellä on jo äiti, tasavertaista kumppania ja rakastajaa me haemme... Kaikki eri tavalla."
– 46, hommat hoidetaan sovitusti, eikä hötkyillä siltikäänVideot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja