Miksi laastarisuhteessa edetään niin nopeasti? Miehet vastaavat

Jos mies löytää pian eron jälkeen uuden kumppanin, eikä epäröi hankkia tämän kanssa lapsia, mistä tämä kertoo? MTV Lifestyle otti selvää.

Tällä viikolla nimimerkki Ihmettelenpä vain kyselee seuraavaa: "Juuri uutisoitiin, että Kimi Räikkösen Minttu-rakas on raskaana. Minusta tuntuu, että miehet toimivat usein näin, että pitkän suhteen jälkeen seuraava uusi laastarisuhde etenee hurjaa vauhtia. Yleensä uusi nainen nimenomaan tulee raskaaksi hyvinkin pian, kun entisessä suhteessa lapsia ei ole tehty. Mistä tämä ilmiö johtuu?”.

Näin miespaneeli vastasi:

”No kai se johtuu siitä, että edellinen suhde ei ole edennyt, kun ei ole tuntunut ihan oikealta, mutta on toisaalta ollu fiilis, että uusi elämänvaihe eli lapsi ois tilauksessa. Sitten kun tulee uusi suhde ja kaikki on auvoista ja ensirakastumisen huumaa, niin mennään äkkiä eteenpäin. En tiedä julkkisnaisista, mutta ei se normaali-ihmisten elämässä musta vieraalta kuulosta että sama tapahtuisi toisinkin päin: pitkä suhde, ero ja sitten nainen onkin paksuna uudelle miehelle.”
– Mies, 36, naimisissa

”Jos on ollut jo pitkä suhde takana, niin ikäasiat alkavat jo varmaan painaa lapsen hankkimisen suhteen. Uuden kumppanin kanssa pitääkin sitten pitää jo vähän enemmän kiirettä, että ei käy niin, että on liian myöhäistä.”
– Mies, 28, sinkku

”Pitkät suhteet loppuvat yleensä siihen, ettei ole aikaa toisilleen. Omat työt vie kaiken ajan ja arki muuttuu todella arjeksi ja siten etäännytään toisistaan. Yhteinen tekeminen ja oleminen jää. Näin ilmeisesti kävi Kimille ja Jennillekin.

Pitkän suhteen jälkeistä suhdetta kutsutaan ehkä liiankin usein laastarisuhteeksi. Uusi suhde voi kuitenkin tuoda juuri sitä puuttunutta yhteistä tekemistä ja parhaimmillaan samat harrastukset, työajat, mielipiteet, huumori, ja kiinnostuksen kohteet voi olla täysin eri tasolla edellisen suhteen kanssa. Se seuraava kumppani voikin yhtä hyvin olla se puuttunut sielunkumppani. Siihen on siten helppo lähteä rakentamaan sitä yhteistä tulevaisuutta ja tehdä isojakin päätöksiä, kuten lapset. Se ei ole siis mielestäni "ilmiö", vaan kyseessä saattaa yksinkertaisesti olla erilainen ja sitä kautta myös parempi ja turvallisempi suhde.”
– Mies, 36, parisuhteessa

”En edes tiennyt koko raskaudesta ennen tätä, huomaatko kuinka tärkeä asia? Mahtaisiko tämä "ilmiö" olla vain sitä, että aiemmasta suhteesta on jotain opittu ja nämä oikeat laastarisuhteet ehtivät olla jo tässä välissä. Ne eivät vain ehtineet julkisuuteen asti, kaikkea kun ei tarvitse julkisesti tapahtua, oli sitten tunnettu tai ei. En ole itse tällaistä ilmiötä havainnut omassa elämässäni. Pitkä suhde toki takana, tosin se ei vaatinut laastareita. Aiemmasta suhteesta on opittu kyllä ja siltä pohjalta jatketaan elämää. Jos nyt leikitään, että tämä "ilmiö" on totta, niin sitten henkilö voisi mahdollisesti näpäyttää jollain tavalla exäänsä. Tosin mielestäni se on niin kaukaa haettu ettei mitään järkeä loppupeleissä. Täten on pakko sanoa, etten itse näe tälle "ilmiölle" mitään pohjaa.”
– Mies, 32, sinkku

"Niin kuin Bradille ja Angelinalle kävi. Minulla ei ole hirveästi kokemusta asiasta, eikä minulla ole juurikaan mielipidettä tuosta asiasta, mutta voisiko se johtua siitä, että yleensä kun aikuisena aloittaa uuden suhteen, se helposti johtaa lapsen tekoon, kun ollaan uuden ihmisen lumoissa."
– Mies, sinkku, 26

”Biologinen kello. Se johtuu iästä. Ei kukaan juuri 19-vuotiaana ja viiden vuoden suhteesta eronneena heti uudessa suhteessa tee lasta, mutta kun olet 34 ja varma, että haluat lapsen, niin silloin näin varmaan tapahtuu usein.”
– Mies, 35, parisuhteessa

Lue myös:

    Uusimmat