Miksi Jussi Halla-ahon Twitter-tili jäädytettiin? Sosiaalisen median asiantuntija kertoo syyn: "Tekoäly ei pidä twiittejä yhteisölle terveellisinä"

Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä on kommentoinut Twitterissä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon Twitter-tilin lukkiutumista.

– Tiedoksi, että Twitter-tilini on taas ollut lukittuna muutaman päivän tuntemattomasta syystä. Pitkä kevät edessä. Kun vaalivaikuttamisesta puhutaan, uhkia ei välttämättä tarvitse etsiä Venäjältä asti, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-ahon mukaan hän ei pääse kirjoittamaan tililleen, ja se on myös niin sanotusti "shadow-bännätty", mikä tarkoittaa, että tilin näkyvyyttä on rajoitettu.

Kokonaan tiliä ei ole poistettu, vaan se oli illalla edelleen näkyvissä. Viimeisin twiitti on tiistailta. Halla-ahon mukaan hänen tilinsä on ollut lukittuna ennenkin.

"Tekoäly ei pidä tviittejä yhteisölle terveellisinä"

Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä kommentoi Halla-ahon tapausta tviitissään.

– Twitterin tekoäly ei vain pidä Halla-ahon twiittejä yhteisölle terveellisinä. Syyttäkää AI:tä. Tapaus selvitetty, Pönkä tviittasi.

Hänen mukaansa "laatupisteet" määräytyvät muun muassa sen mukaan millaista sisältöä jakaa, miten käyttäytyy ja miten muut suhtautuvat profiiliin.

Niin sanotut laatupisteet näkyvät Pöngän mukaan siinä, etteivät Twitter-tunnus ja tviitit näy Twitterin hakutuloksissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja