Miksi hän petti minua ystäväni kanssa? Terapeutti uskoo löytäneensä syyt pettämiseen

Pettämisen ei tarvitse olla avioliiton loppu. Usein pettäjä ei osaa selittää toimintaansa, vaikka sille on syitä.

Pettämisen ei tarvitse olla avioliiton loppu. 30 vuotta kriisipariskuntien kanssa työskennellyt terapeutti Andrew G. Marshall uskoo, että pettämisestä voi toipua.

Pettämisessä ongelmallista on, ettei hairahduksen syy aina ole seksittömyys tai onneton parisuhde. Pettäjä ei useinkaan osaa selittää toimintaansa, vaikka sille on syynsä, kertoo Daily Mail. Marshall kuitenkin uskoo löytäneensä syyt pettämiseen.

Miksi hän pettää ystäväni kanssa?

Marshallin mukaan ystävän kanssa pettäminen on yksi kipeimmistä petoksista. Kun kaksi läheistä ihmistä pettää, he alkavat tuntua vierailta: miten saatoit?

Marshallin mukaan pettäjät haluavat usein miellyttää, olla pidettyjä ja tehdä muut onnellisiksi. He tukahduttavat oman halunsa, koska niillä ei muka ole väliä. Lopulta miellyttäjä kuitenkin vihastuu: entä minä? Miksen minä saa haluta ja tahtoa?

Näin miellyttäjä ajautuu toiseen ääripäähän, itsekkyyteen.

Marshallin mukaan merkkejä pettämisen mahdollisuudesta on vaikeaa nähdä varsinkin suhteessa, jossa kommunikaatio ei pelaa. Moni uskoo tuntevansa kumppaninsa täysin, vaikka tosiasiassa parin kommunikointi on ohjeiden antamista ja saamista: tee sitä, toisitko tämän, hoida tuo.

Marshallin mukaan pettäjä ihastuu usein tuttuun ihmiseen, jota tapaa usein. Rakkausmyytit varmistavat, että pettäminen tapahtuu: "rakkaus keksii keinot" (eikä tästä seuraa pahaa, koska kyseessä on rakkaus) sekä "tämä tunne on suurempaa kuin me kaksi" (emmekä siis ole vastuussa tästä).

Marshall suosittelee päiväkirjan pitämistä ja kommunikoinnin parantamista. Haluatteko ylipäätään korjata suhdettanne? Outoa kyllä Marshall myös suosittelee hankkiutumaan eroon ystävästä, jos tämä on kumppanille houkutus!

Miksi hän pettää, vaikka saimme lapsen?

Miehet pettävät lasten vuoksi yllättävän usein. Monesti mies kuitenkin tuntee, että vaimo on jo hylännyt hänet, Marshall kertoo.

Nainen voi olla uskomaton äiti, muttei enää vaimo, kumppani. Uutta lasta ihannoidaan ja hänen kanssaan pitää olla koko ajan. Koska isä rakastaa lasta, hän ei kehtaa olla itsekäs ja vaatia huomiota.

Miksi mies pettää raskaana olevaa naista?

Marshall uskoo, että raskaana olevaa naista pettävä mies kokee olevansa epämukavuusalueellaan. Lapsen syntymä voi aiheuttaa myös taloudellisen kriisin tai kriisin isäksi tulemisesta.

Uusi vauva tavallisesti kuihduttaa parin seksielämän ainakin hetkeksi, ja jos nainen tulee pian uudestaan raskaaksi, mies pettää mieluummin kuin avaa sanaisen arkkunsa. Hän kaipaa pakoa ja haluaa unohtaa kauhun, jota tuntee.

Marshallin mukaan vanhemmat kuitenkin selviävät pettämisestä paremmin kuin lapsettomat.

Lopuksi: miksi hän pettää?

Suru ja yksinäisyyden tunne voivat ajaa naisen (ja miehen) pettämään. Marshallin mukaan suhteen molempien osapuolien kannattaa pohtia, kuunteleeko kumppaniaan todella, vai sysääkö häntä kauemmaksi sanoillaan ja teoillaan?

Pettämisen syynä ei ole himo, vaan ongelma, jonka pettäjä haluaisi ohittaa.


Lue myös:

    Uusimmat