Mikseivät kaikki toimi näin? Yksinkertaisella muutoksella hurjaa sähkönsäästöä!

YK:n Maailman ympäristöpäivää vietetään tänään perjantaina 5.6. Nappaa päivän kunniaksi uusi toimintatapa: jos kaikki nimittäin omaksuisivat pienen muutoksen arkirutiineihinsa, energiansäästöä kertyisi huimasti.

Energiatehokkuuden parantaminen arjessa on usein oivalluksesta kiinni. Harkitut ostopäätökset, järkevät käyttötavat sekä kierrätyksestä huolehtiminen nipistävät turhaa kulutusta ja vähentävät tekemistemme vaikutuksia ympäristöön.

Pienillä teoilla ei ehkä ole yksittäisen kuluttajan kannalta suurta taloudellista merkitystä. Jos kuitenkin jokaisessa suomalaisessa kodissa omaksutaan parikin uutta toimintatapaa, alkavat kerrannaisvaikutukset näkyä, Motivan asiantuntijat muistuttavat. Tämä on kestävän kehityksen mukaista energiankäyttöä.

Sulje laitteet, kun niitä ei tarvita!

Hyvä esimerkki yhteisvaikutuksista on arvio yötä-päivää päällä olevien modeemien sulkemisesta silloin, kun niitä ei tarvita. Omia toimintatapoja helposti muuttamalla kertyisi säästöä huimasti.

Jos verkkopäätelaitteet nimittäin suljettaisiin kahdeksaksi tunniksi vaikkapa yöunien tai työpäivän ajaksi, säästöä kertyisi joka vuosi jopa 1 800 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuisen energiankulutuksen verran.

Lähde: Motiva

Lue myös:

    Uusimmat