Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mikko Kuustosen kassi:

Julkaistu 26.10.2001 13:56

- okraa- papaija- kookoskerma- lime- vermiselli- sitruunan ruoho- riekko- afrikkalainen snapsi

Antti Vahteran ja Mikko Kuustosen menu:

Okra- papaijahöystö

1 pieni papaija 6 okraa 1 sipuli 0,5 dl currytahnaa 1 dl kookosmaitoa 1 dl kermaa 1 dl silputtua tuoretta basilikaa mustapippuria myllystä

Muotoile papaijat pieneksi, haluamasi muotoisiksi ja esikeitä hetki vedessä ja jäähdytä jäävedessä. Paloittele okrat ja sipuli. Kuullota vihannekset kattilassa vähässä öljyssä, lisää curry, kookosmaito, kerma ja anna kiehua hetki miedolla liedellä. Lisää yrtit ja tarkista maku.

Paistettu riekko

1 riekko mustapippuria suolaa voita

Huuhtele patavalmis riekko kylmällä vedellä ylimääräisistä verihyytymistä vatsalaukusta. Kuivaa paperilla hyvin. Ruskista riekko paistinpannulla joka puolelta kevyesti voisulassa. Mausta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääri lintu foliopaperiin ja anna levähtää noin 10-15 min. ennen kuin irroitat rinnat ja koivet linnun rangasta. Leikkaa rinnat ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile mieleisesi kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Kastike

Murskaa riekon ranka pieneksi ja anna kiehua miedossa lihaliemessä kevyesti ruskistetun porkka-nan, palan selleriä ja pienen sipulin kanssa noin 1 tunti välillä vettä lisäten. Siivilöi liemi luista ja keitä lientä noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää tilkka konjakkia, kermaa, mustapippuria ja ripaus suolaa. Anna kiehua hetki ja suurusta tarvittaessa vehnäjauhoilla.

Kookos-limevaahto

1 dl kookosmaitoa 1 dl kermaa 2 rkl sokeria 1 limen- sitruunan mehu ja raastettu kuori 1 rkl konjakkia pinnalle kaakaojauhetta

Sekoita keskenään lime- mehu, konjaki ja kookosmaito. Kaada sekoitus cocktail- lasin pohjalle ja lisää pinnalle kevyesti sokerin ja raastetun limen kuorella maustettu vaahdotettu kerma. Ripottele pinnalle kaakaopulveria.

Lisää aiheesta:

Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseenVerkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia verojaKozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiinVappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 14:11
    Toyota

    Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseen

  • 14:05
    Ilmiöt

    Verkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?

  • 13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • 11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin