Mikko Koivu vakuuttaa jatkavansa jääkiekon parissa – Leijona-aikojen muistelu tuo tunteet pintaan: "Sitä fiilistä ei ikinä enää saa"

Mikko Koivu pukee kunnioitettavaa uraansa sanoiksi:"Maajoukkue on ollut isossa arvossa" 1:53
Mikko Koivu kertoo maajoukkuepaidan tuomasta ylpeydestä ja haikeudesta, jonka uran päättyminen jättää.

Mikko Koivun pitkä jääkiekkoura tuli päätökseen tiistaina, kun keskushyökkääjä ilmoitti yllättävästä lopettamispäätöksestään. Koivu kertoo päättäneensä lopettaa, koska ei mielestään pystynyt pelaamaan sillä tasolla, jolla halusi.

Yllä olevalla videolla Koivu muistelee uransa suurimpia saavutuksia. Koivu puhuu maajoukkuepaidan tuomasta ylpeydestä ja haikeudesta, jonka uran loppuminen tuo tullessaan.

– Nuo ovat asioita, joita tulee varmasti äärettömän paljon kaipaamaan. Sitä fiilistä ei ikinä enää saa, Koivu sanoo videolla.

Columbus Blue Jacketsiin täksi kaudeksi siirtynyt Koivu ehti pelata seitsemän ottelua uudessa joukkueessaan. Viimeistä otteluaan jääkiekkoilijana Koivu seurasi katsomosta jouduttuaan sivuun pelaavasta kokoonpanosta. Koivun mukaan katsomokomennus ei kuitenkaan ollut syy lopettamispäätökseen. Päätös syntyi pidemmän pohdinnan tuloksena.

– Pelityyli ja -tapa, jolla pelasin tarvitsee sen, että tunne ja palo ovat pelissä mukaan. Sitä ei vain enää löytynyt. Sitä kautta en päässyt pelin ytimeen enää kiinni. En tuntenut, että pystyin olemaan omana itsenäni joukkueessa ja johtamaan sitä, kun pelillinen esitys ei ollut sitä, mitä itseltään vaadin. Se johti tähän.

Koivu kertoo jutelleensa ystäviensä ja muun muassa veljensä Saku Koivun kanssa lopettamisesta. Ennen päätöstä hän tapasi myös Columbuksen GM:n Jarmo Kekäläisen ja päävalmentaja John Tortorellan.

– Päätös täytyy tehdä itse, mutta se auttoi, kun sai muiden näkemyksiä asiaa. Kaikki tukivat minua. Kun puhuin Jarmon ja Tortorellan kanssa, he todella tukivat minua. Se antoi minulle rauhan ja ymmärsin, että päätös on oikea.

Lähes koko NHL-uransa Minnesota Wildia edustanut Koivu ehti pitkän uransa aikana pelata yli 1 000 NHL-ottelua ja voittaa Suomen maajoukkueessa lukuisia mitaleita. Kruununa tietenkin maailmanmestaruus joukkueen kapteenina vuonna 2011.

Nyt, kun kaikki tuo on takana, myöntää Koivu olonsa haikeaksi. Pääkuvan paikalla olevalla videolla Koivu kertoo lisää tuntemuksistaan.

Koivu sanoo olevansa ensimmäistä kertaa elämässään tilanteessa, jossa ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Hän myöntää, että tuntematon tulevaisuus hieman pelottaa. Jääkiekon parissa mies aikoo jatkaa, kunhan on saanut hieman hengähtää.

– Uskon niin. En tiedä miten, mutta pidän pukukoppielämästä siinä ympäristössä. Siinä on jotain erityistä, Koivu sanoo.

– En aio lopettaa jääkiekon seuraamista. Jääkiekko on upea peli ja olen pelannut koko elämäni. Toivottavasti löydän jotain tekemistä jääkiekon parissa, mutta aika näyttää. Nyt lepäilen hetken ja irtaudun kaikesta. Asiat tapahtuvat jos ovat tapahtuakseen. Mutta aion ehdottomasti jollain tapaa pysyä mukana jääkiekossa.

Lue myös:

    Uusimmat