Mikko Koivu odottaa jo pääsyä lastensa luo Minnesotaan – armoton itsekritiikki näkyi loppuun asti: "Annoin itselleni kaksi viikkoa aikaa"

Mikko Koivu kertoo lopettamiseen johtaneista pohdinnoistaan:"Annoin itselleni kaksi viikkoa aikaa" 2:18
Mikko Koivu kertoo videolla, miten hän esitti lopettamispäätöksensä Columbuksen GM:lle Jarmo Kekäläiselle ja mitä tämä hänelle vastasi.

NHL-uransa päättymisestä tällä viikolla kertonut Mikko Koivu järjestää vielä viimeiset asiat kuntoon Columbuksessa ja lähtee lastensa luokse Minnesotaan. Nyt hän haluaa keskittyä elämään tavallista arkea näiden harrastusten parissa.

Koivu, 37, jäi viime kauden jälkeen ilman sopimusta pitkäaikaisen seuransa Minnesota Wildin kanssa. Hän kuitenkin päätti vielä jatkaa uraansa Columbus Blue Jacketsissa.

Pelillisesti hän kuitenkin koki olevansa kaukana siitä, mihin on itse riman asettanut, joten päätös lopettamisesta alkoi nopeasti kypsyä. Koivu kertoo hakeneensa tukea päätökselleen lähipiiristä, vanhemmilta ja veljeltään Sakulta.

– Vanhempien ja Sakun kanssa puhuessa ehkä hain itse enemmän sitä tukea, että se on oikea päätös. Halusin tietysti saada heiltä tuen, koska he tuntevat minut parhaiten, Koivu kertoo MTV Urheilun haastattelussa.

Koivun perheen kolme lasta asuvat äitinsä kanssa Minnesotassa. Sinne myös isä suuntaa seuraavaksi, kunhan saa asiansa Columbuksen päässä hoidettua. Hän odottaa lähinnä tavalliseen arkeen kiinni pääsemistä.

– Ensimmäinen asia on, että pääsen totta kai lasten luo ja toivottavasti valmentamaan poikaa ja katsomon puolelle, kun tytär menee voimisteluun, Koivu sanoo vuosina 2013 ja 2015 syntyneistä vanhimmista lapsistaan.

– Siihen heidän arkipäiväisiin harrastuksiinsa ja elämään mukaan. Sitä olen kaivannut ja kaipaan. Sitä on vaikea kuvailla, mikä se fiilis on, koska on ollut niin pitkään erossa.

Nyky-NHL kulutti, mutta päätös oli täysin pelillinen

NHL:n viime loppukesän pudotuspelit pelattiin vahvasti eristyksissä, eikä alkanutkaan kausi ole juuri henkilökohtaista elämää mahdollistanut. Ottelut ja harjoitukset seuraavat tiivisti toisiaan. Välissä aikaa kulutetaan lähinnä omissa oloissa hotellilla tai kotona. Tyhjille katsomoille pelaamisesta kiksit ovat kaukana.

Tällainen elämä syö varmasti nuortenkin pelaajien mieltä, mutta eteenkin pienten lasten isät ovat turhautuneita. Koivu teki silti päätöksen täysin oman pelaamisensa perusteella.

– Varmasti kaikki asiat vaikuttavat, mutta kyllä päätös oli puhtaasti pelillinen päätös. Tunsin, etten pysty auttamaan joukkuetta enää sillä tasolla ja niin paljon kuin itseltäni vaadin, Koivu pyörittelee.

– Ei se ole reilua nuoriakaan kohtaan, koska joku joutuu aina istumaan kokoonpanon ulkopuolella. Ennen kaikkea halusin olla itselleni rehellinen. Tunne on kuitenkin ollut aina suuri osa minun peliäni. Tunne vie mukanaan, ja siihen en enää päässyt. Sen takia halusin olla itselleni rehellinen.

Armoton itsekriittisyys näkyi loppuun asti

Hänen isänsä Jukka Koivu puhui STT:n haastattelussa poikansa armottoman itsekriittisestä luonteesta, joka on varmasti ollut uran mittaan myös taakka. Tämä ominaisuus tulee esiin myös siinä, miten Koivu arvioi omia edellytyksiään jatkaa.

– Jos tuntui, etten ole pelillisesti siellä, missä haluan, niin annan itselleni kaksi viikkoa aikaa ja tein asiat niin hyvin (kuin pystyin) harjoituksissa ja oheisissa ja sitä kautta uskoin, että ne siirtyvät peliin.

– Viikko, kaksi meni, eikä olo tuntunut enää luonnolliselta, ja niin paljon jouduin tavallaan pakottamaan itseäni, jotta pääsen edes tietylle tasolle. Uskon, että se lopulta antoi sen signaalin itselleni, että päätös on varmaan tässä kohtaa oikea, Koivu sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat