Mikko Koivu mykistyi haastattelussa: Tuomo Ruudun NHL-pesti tuli täytenä uutispommina – "En ole vastannut hänelle!"

Tuomo Ruutu kertoo NHL-pudotuspeleistä pelaajan näkökulmasta 9:33
Tuomo Ruutu kertoi NHL:n pudotuspelimaailmasta viime kesänä Uutisaamussa.

Kun MTV Urheilu kysyi torstaina Mikko Koivulta kommenttia tämän entisen pelikaverin Tuomo Ruudun tuoreesta NHL-valmentajapestistä, puhelun toisesta päästä alkoi lyhyen hiljaisuuden jälkeen sadella epäuskoisia reaktioita. 

Florida Panthers tiedotti Suomen aikaa tiistai-iltana, että Ruutu ottaa paikan kokeneen Joel Quennevillen johtamasta valmennusportaasta

Uutinen oli pysynyt Yhdysvalloissa olevalta Koivulta pimennossa yli vuorokauden. 

– Tuomo oli soittanut minulle eilen, mutta en voinut vastata puheluun palaverien takia. En ole vastannut hänelle! C Moren asiantuntijanakin toimiva Koivu naureskeli hämmästellen kuultuaan Ruudun pestistä MTV Urheilun puhelinhaastattelussa. 

Koivun piti keräillä hieman ajatuksiaan yllätysuutisen kuultuaan, mutta kertoi sitten mielipiteensä entisen pelikaverinsa uudesta työstä. 

– Ihan huippujuttu! Olen onnellinen Tuomon puolesta, mutta jos miettii millaisen persoonan ja tyypin Florida saa, niin Tuomo on niin ammattimainen, pedantti ja työteliäs jätkä. Harvoin olen tavannut vastaavaa omalla urallani. Totta kai myös hieno juttu Suomi-kiekon kannalta, Koivu kommentoi. 

– Hän on varmasti joka aamu valmis tullessaan töihin. Panthersilla on aika kokenut valmennuskalusto Quennevillen johdolla, joten Tuomo tuo varmasti oman positiivisen ja tuoreen tuulahduksen ryhmään ja joukkueeseen kokonaisuutena. Ja varsinkin nuorille jätkille hän tulee varmasti olemaan positiivinen lisä, Koivu toteaa viitaten Ruudun aiempiin pesteihin Nuorissa Leijonissa ja New York Rangersin pelaajakehitysvalmentajana. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Koivulla on Panthersissa myös toinen hyvin läheinen kontakti. 

– Apuvalmentaja Andrew Brunette on entinen pelikaverini ja hyvä ystäväni, Koivu summaa. 

38-vuotiaat ikätoverit Koivu ja Ruutu voittivat yhdessä Leijonissa muun muassa MM-kultaa 2011 ja olympiapronssia 2010. Koivu pelasi NHL-urallaan 1 035 runkosarjaottelua, Ruutu 735.  

Lue myös:

    Uusimmat