Mikkelin ruokapalvelut sai Hyvää Suomesta -tunnuksen

Mikkelin kaupungin ruokapalveluille on myönnetty Hyvää Suomesta -ravintolatunnuksen käyttöoikeus. Tunnus myönnetään ensimmäistä kertaa kaupungin ruokapalveluille ja se kertoo ammattikeittiön käyttävän ainoastaan suomalaista lihaa, maitoa ja kananmunia sekä niistä valmistettuja tuotteita.

-Merkin myöntäminen on osoitus siitä, että myös kunnalliset palvelut voivat täyttää Hyvää Suomesta -ravintolatunnuksen kriteerit, totesi Finfoodin toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi tiedotteessa.

Mikkelin kaupungin ruokapalvelupäällikkö Marjut Kuosma uskoo, että hankkimalla raaka-aineita ja palveluja Etelä-Savosta ruokapalvelu vaikuttaa alueen kehittymiseen ja työpaikkojen säilymiseen. Kuosma ei myöskään halua asettaa kunnallisten keittiöiden hankintoja määrittäviä hankintalakeja ja lähiruuan käyttämistä vastakkain.

-Hyvä hinta-laatusuhde, tuoreus, puhtaus ja maku ovat oleellisia valintakriteereitä. Näillä kriteereillä myös lähialueilla tuotetut raaka-aineet pärjäävät, Kuosma toteaa.

Mikkelin kaupungin ruokapalveluihin kuuluu kahdeksan valmistuskeittiötä ja 20 palvelukeittiötä. Asiakaskunta koostuu kaikenikäisistä vauvasta vanhukseen. Suurimpana ryhmänä ovat koululaiset. Ruokapalvelut tuottavat keskimäärin vajaat 8000 ateriaa päivässä.

Hyvää Suomesta -ravintola ja ateriatunnusten käyttöoikeuksia on myönnetty 21 yritykselle ympäri maan. Tunnuksia käyttäviä pisteitä löytyy lähes 50. Tunnusten käyttöä valvotaan säännöllisesti ja pistokokein.

MTV3-STT

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja