Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mikkelin ruokapalvelut sai Hyvää Suomesta -tunnuksen

Joutsenlippu -Hyvää Suomesta
Joutsenlippu -Hyvää SuomestaFindood Joutsenlippu -Hyvää Suomesta
Julkaistu 29.07.2004 11:50

Mikkelin kaupungin ruokapalveluille on myönnetty Hyvää Suomesta -ravintolatunnuksen käyttöoikeus. Tunnus myönnetään ensimmäistä kertaa kaupungin ruokapalveluille ja se kertoo ammattikeittiön käyttävän ainoastaan suomalaista lihaa, maitoa ja kananmunia sekä niistä valmistettuja tuotteita.

-Merkin myöntäminen on osoitus siitä, että myös kunnalliset palvelut voivat täyttää Hyvää Suomesta -ravintolatunnuksen kriteerit, totesi Finfoodin toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi tiedotteessa.

Mikkelin kaupungin ruokapalvelupäällikkö Marjut Kuosma uskoo, että hankkimalla raaka-aineita ja palveluja Etelä-Savosta ruokapalvelu vaikuttaa alueen kehittymiseen ja työpaikkojen säilymiseen. Kuosma ei myöskään halua asettaa kunnallisten keittiöiden hankintoja määrittäviä hankintalakeja ja lähiruuan käyttämistä vastakkain.

-Hyvä hinta-laatusuhde, tuoreus, puhtaus ja maku ovat oleellisia valintakriteereitä. Näillä kriteereillä myös lähialueilla tuotetut raaka-aineet pärjäävät, Kuosma toteaa.

Mikkelin kaupungin ruokapalveluihin kuuluu kahdeksan valmistuskeittiötä ja 20 palvelukeittiötä. Asiakaskunta koostuu kaikenikäisistä vauvasta vanhukseen. Suurimpana ryhmänä ovat koululaiset. Ruokapalvelut tuottavat keskimäärin vajaat 8000 ateriaa päivässä.

Hyvää Suomesta -ravintola ja ateriatunnusten käyttöoikeuksia on myönnetty 21 yritykselle ympäri maan. Tunnuksia käyttäviä pisteitä löytyy lähes 50. Tunnusten käyttöä valvotaan säännöllisesti ja pistokokein.

MTV3-STT

Lisää aiheesta:

Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa SuomestakinKasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoaTyöelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijänKauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyiVihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 15:14
    Ruoka

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?

  • 13:29
    Kodinkoneet

    Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoa

  • 11:25
    Uupumus

    Työelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijän

  • 09:28
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi