Mainos

Mikkelin opiskelijamurhan uhria puukotettiin kymmeniä kertoja – ehti asua Suomessa vain päiviä ennen kuolemaa

Mikkelissä opiskelija-asuntolassa tapahtuneesta murhasta epäilty on myöntänyt poliisille teon. Hän on kertonut poliisille kuulusteluissa teon olleen henkilökohtainen päätös.

Sekä uhri että tekijä olivat ulkomaalaisia. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin mukaan menehtynyt opiskelija oli Vietnamin kansalainen. Sosiaalisesta mediasta löytyy epäillyn nimellä mies, joka opiskelee kyseisessä oppilaitoksessa ja on kotoisin nykyisen Venäjän alueelta.

– Kansalaisuudella ei ole jutun kannalta mitään merkitystä. Kansalaisuudet eivät ole syy eikä seuraus tapahtuneeseen, toteaa tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Paukkunen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Tällä hetkellä vaikuttaa poliisin mukaan sille, että teko oli täysin sattumanvarainen, ja kohde olisi voinut olla kuka tahansa.

– Suurempaa motiivia ei ole löytynyt. Henkilö itse kertoo, että hänelle tuli tarve se asia tehdä. Vaikuttaa, että teko on tehty selvänä, Paukkunen jatkaa.

Epäilty on ollut hänen mukaansa kuulusteluissa hyvin yhteistyöhaluinen.

Pitkäkestoinen ja julma teko

Teko tapahtui keskiviikkoiltana Mikkelin Raviradantiellä sijaitsevassa opiskelija-asuntolassa. Uhri ja epäilty asuivat samassa soluasunnossa, minkä lisäksi asunnossa asui kolmas teossa lievemmin vahingoittunut henkilö. Paukkunen kuvailee miehen vammoja kuitenkin kohtalaisen lieviksi.

Tekijä oli asunut Suomessa poliisin mukaan jo useamman vuoden, mutta uhrit olivat olleet maassa vasta muutamia päiviä. He olivat epäillylle poliisin mukaan täysin tuntemattomia.

Teko alkoi yllättäen asunnossa, ja puukottaminen jatkui käytävään ja siitä viereisen asunnon oven eteen. Teon aikana uhria puukotettiin kymmeniä kertoja. Tekoa todisti Paukkusen arvion mukaa sen eri vaiheissa yhteensä 6–7 henkilöä, joista valtaosaa on jo kuulusteltu. Poliisi ei ennen kuulusteluiden valmistumista kerro julkisuuteen tarkempia tietoja käytetystä teräaseesta.

Paukkunen kuvailee tekoa erittäin poikkeukselliseksi verrattuna perinteiseen suomalaiseen henkirikokseen.

– Minulla ei ole koskaan 35 vuoden aikana ollut yhtään tällaista juttua. Varsin poikkeuksellinen juttu, että ihminen selvin päin surmaa äkillisesti vain vähän aikaa tuntemansa henkilön, hän kertoo.

Tutkinnassa tapahtunutta tutkitaan murhana, sekä toisen asunnon asujan osalta pahoinpitelynä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.