Mike Tysonille, 53, huima viesti: entinen maailmanmestari haluaa kehään rautanyrkkiä vastaan

Nyrkkeilyn WBC-liiton entinen alemman raskaan sarjan maailmanmestari Grigori Drozd on halukas palaamaan kehään ja kohtaamaan Mike Tysonin hyväntekeväisyysottelussa.

Ammattilaisuransa vuoteen 2005 päättänyt yhdysvaltalaislegenda Tyson, 53, on kertonut aikeistaan palata nyrkkeilemään kolmen tai neljän erän hyväntekeväisyysotteluita. Ihmiset ovat tämän jälkeen jo udelleet viimeiset ottelunsa vuonna 2015 otelleelta venäläiseltä Drozdilta, 40, olisiko hän valmis hyväntekeväisyysmatsiin raskaan sarjan entisen hallitsijan Tysonin kanssa.

Drozdin vastaus on myöntävä.

– Rehellisesti, tekisin tuollaista ottelua varten paluun ja valmistautuisin siihen, Drozd kertoi Venäjän nyrkkeilyliitolle.

Drozd muistutti samaan hengenvetoon uhrauksista, joita hän joutui huippu-urallaan tekemään.

– Tullaksesi maailmanmestariksi sinun täytyy tehdä paljon töitä, eikä kyse ole vain minusta. Minulla on perhe, ja kaikki se aiheuttaa paljon stressiä. Kun ilmoitin urani lopettamisesta, se oli äidilleni onnellisin päivä 20 vuoteen. 

Drozd pähkäilikin, ettei hänellä ole todellista tarvetta paluulle, mutta hyväntekeväisyysottelemiseen hän olisi valmis. "Rautanyrkki" Tysonin lisäksi hän kohtaisi sanojensa mukaan mielellään legendaarisen Lennox Lewisin, 54-vuotiaan entisen raskaan sarjan maailmanmestarin.

Lopetus voitokkaana

Drozd piti alemman raskaan sarjan WBA-mestaruusvyötä hallussaan vuosina 2014–16. Venäläinen menetti mestaruuden 2016, kun hän ei loukkaantumisen vuoksi pystynyt ottelemaan. 

Drozdin viimeinen ammattilaisottelu on voitokas WBA-mestaruustaisto Puolan Lukasz Janikia vastaan toukokuulta 2015.

Lue myös:

    Uusimmat