Mainos

Mikä mies on Egyptin uusi presidentti?

15:00

Egyptin väliaikaiseksi presidentiksi on nimitetty perustuslakituomioistuimen johtaja Adli Mansur. Suurelle yleisölle tuntematon Mansur toimi pitkään perustuslakituomioistuimen varajohtajana, mutta hänet ylennettiin elimen johtoon viime viikolla, kun edellinen johtaja jäi eläkkeelle.

Mies on tuntematon myös egyptiläisille. New York Times viittaa paikalliseen uutisblogiin, jossa häntä kuvataan "mysteerimieheksi". Toisen paikallisen lähteen mukaan hänestä "on vähän tietoa". Egyptin suurin valtiollinen sanomalehti summaa Mansurin tähänastisen uran alle 150 sanalla.

Monet asiantuntijat uskovat Mansurin roolin jäävän Egyptin uudistuksissa enemmän tai vähemmän symboliseksi, koska hänellä ei ole aikaisempaa kokemusta politiikasta.

– Hän on tarpeeton, hän on vain kunniapresidentti, työntekijä, arvioi lakimies ja ihmisoikeusaktivisti Negad El Borai New York Timesissa.

El Borai pitää todellisena vallanpitäjänä Egyptin armeijaa.

Saksalainen uutiskanava ARD tietää kertoa, että Mansur on 67-vuotias. Hän on syntynyt Kairossa, missä myös opiskeli oikeustieteitä. Stipendin turvin Mansur jatkoi opintojaan Pariisissa. Mansur on naimisissa ja hänellä on kaksi poikaa ja yksi tytär.

Mansur on tehnyt pitkän, 20-vuotisen uran perustuslakituomioistuimessa, tosin välissä hän toimi muutamia vuosia neuvonantajana Saudi-Arabiassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.