Mika Kojonkosken työpaikka avoimeen hakuun aivan olympialaisten kynnyksellä

Suomen Olympiakomitea on laittanut huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken nykyisen työpaikan avoimeen hakuun aivan Pyeongchangin talvikisojen alla.

Olympiakomitean hallitus päätti joulukuussa, että se laittaa huippu-urheiluyksikön määräaikaisia pestejä avoimeen hakuun. Tämä tiesi sitä, että esimerkiksi yksikön johtaja Mika Kojonkoski joutuu osallistumaan hakuun, jos hän mielii jatkaa nykyisessä työssään.

Kojonkosken pesti tulikin hakuun perjantaina, vain viikko ennen Pyeongchangin olympialaisten alkua.

– Haemme Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikölle olympiadin mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen johtajaa vastaamaan suomalaisen huippu-urheilun strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta yhdessä lajiliittojen sekä huippu-urheiluverkoston kanssa, hakemuksessa ilmoitettiin.

Yksikön johdossa sen toiminnan aloittamisesta tammikuussa 2013 saakka toiminut Kojonkoski totesi Ylelle joulukuussa, että hän päättää jatkostaan olympialaisten jälkeen. Hän esitti samalla kritiikkiä hakuprosessia kohtaan.

– Jotkut ihmiset ottavat tämän niin kuin…ei kovin hyvin. He kokevat, että nyt ollaan eriarvoisia ihmisiä niiden kanssa, jotka eivät ole aivan suoraan tämän tuloksen teon lähettyvillä, eikä siinä mitenkään vastuullisessa positiossa. Se on normaalia, kun ihmiset kokevat epävarmuutta tulevaisuudestaan, Kojonkoski tuumi viitaten lähestyviin olympialaisiin.

Pyeongchangin kisat alkavat 9. helmikuuta ja päättyvät 25. päivä. Seuraavan nelivuotisen olympiadin huipentaa Pekingin talviolympialaiset helmikuussa 2022. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja