Mikä koirarotu sopii tähtimerkillesi? Lue horoskooppivinkit

Lemmikki viettää perheessä useimmiten yli kymmenen vuotta. On siis tärkeää, että perhe ja lemmikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Mutta mistä tiedät, millainen koira sinun lemmikiksesi sopii? Astrologia voi tulla avuksesi lemmikkiä valitessa.

Astrologisilla laskureilla on jo kauan tutkittu, miten hyvin eri tähtimerkkien edustajat sopivat toisilleen, mutta tähtikarttojen tulkitsijat osaavat myös kertoa sen, millainen koira soveltuu eri tähtimerkeille. Impulsiivinen ja liikunnallinen Jousimies kaipaa toki seurakseen aivan erilaisen koirapersoonan kuin vaikkapa laiskansutjakka, kotona hyvin viihtyvä Kalat.

Tässäpä koiran hankkimista harkitseville vihjelista eri tähtimerkeille soveltuvista koiraroduista, mutta lue nämä pilke silmäkulmassa! Muistathan, että lemmikin valinta ja hankinta on erittäin vastuullinen ja paljon vaativa urakka – älä siis käytä tätä listaa ainoana valintaperusteenasi.

Oinas

Amerikanstaffordshirenterrieri (Amstaff)

Uskollinen ja omistajaansa lujasti kiintyvä, perusluonteeltaan ärhäkkä ja rohkea amerikanstaffordshinterrieri, eli amstaff on itsenäisen ja omapäisen Oinaan rinnalle riittävän voimakas koirapersoona. Älykäs Amstaff antaa Oinaalle riittävästi haastetta, ja tyydyttää nopeasti oppivana myös Oinaan kovat vaatimukset.

Härkä

Saksanpaimenkoira

Vahva, älykäs ja tottelevainen saksanpaimenkoira on hyvä valinta itsepäisen ja vahvatahtoisen Härkä-persoonan kumppaniksi. Tämän koiran kasvattaminen vaatii juuri sitä periksiantamattomuutta, mitä Härällä riittää vaikka muille jakaa. Yhteisymmärryksen synnyttyä molemmat voivat luottaa toisiinsa sataprosenttisesti.

Kaksonen

Bordercollie

Vilkas Kaksonen saa itselleen täydellisesti sopivan lemmikin vilkkaasta, älykkäästä ja määrätietoisesta bordercolliesta. Innokkaasti uutta oppiva bordercollie vie sosiaalisen Kaksosen mukaan koiramaailman vauhdikkaimpiin harrastuksiin ja tutustuttaa omistajansa uusiin, mielenkiintoisiin ihmisiin vaikka vauhdikkaan agility-harrastuksen parissa.

Rapu

Labradorinnoutaja

Lempeä, rakastava ja uskollinen labradorinnoutaja on herkän ja tunteellisen Ravun ykkösvaihtoehto uskolliseksi lemmikiksi. Kärsivällinen ja tasapainoinen labbis on erinomainen perhekoira ja soveltuu hyvin myös pienten lasten koirakaveriksi. Labradorinnoutaja sietää hyvin myös ailahtelevaisen Ravun nopeat mielialanmuutokset ja osaa lempeänä lemmikkinä myös lohduttaa isäntäänsä.

Leijona

Bullmastiffi

Lojaali, kunnioitusta herättävä ja isäntäänsä vahvasti kiintyvä bullmastiffi on erinomainen valinta ihailua kaipaavalle ja arvonsa tuntevalle Leijonalle. Rotumääritelmässä sanotaan, että bullmastiffissa yhtyvät arvokkuus, valppaus, liikuntakyky, älykkyys, tasapaino ja luotettavuus. Koiran kerrotaan aistivan isäntänsä suhtautumisen muihin ihmisiin ja kohtelevan tulijoita tämän mukaisesti.

Neitsyt

Weimarinseisoja

Älykkään ja intuitiivisen Neitsyen koiraksi soveltuu ylväs, vahvatahtoinen ja luotettava weimarinseisoja. Vähän ujon ja varautuneen neitsytluonteen rinnalle sopii hyvin varovainen weimari, joka haluaa isäntänsä tavoin ensin tutustua rauhassa, ennen kuin päästää ketään lähelleen. Tunnollinen Neitsyt jaksaa myös kouluttaa weimarin tarpeeksi hyvin, koska ei voisi sietää kyllästyneen koiran huonekaluille aiheuttamia vahinkoja.

Vaaka

Whippet

Tähtikartan diplomaatiksi kutsuttu Vaaka saa omalle luonteelleen sopivan lemmikin hellästä, lempeästä ja kiltistä whippetistä. Sirorakenteinen ja linjakas whippet tyydyttää omastakin ulkonäöstään tarkan Vaaka-esteetikon silmää. Riitaa vihaava Vaaka osaa arvostaa myös herkän ja tunteellisen whippetin nöyrää luonnetta – sille ei omistajan tarvitse ääntänsä korottaa.

Skorpioni

Chihuahua

Maailman pienin koirarotu, chihuahua, saattaa ensi alkuun kuulostaa erikoiselta valinnalta syvällisen ja vahvatunteisen Skorpionin lemmikiksi. Utelias, vahvatahtoinen ja erittäin lojaali chihuahua on kuitenkin Skorpionin tavoin paljon enemmän, kuin mitä ensisilmäyksellä voisi päätellä. Mystisen Skorpionin rinnalle soveltuu erinomaisesti tämä sielukas pieni koira, joka intiaanitarujen mukaan kuljetti isäntänsä sielun taivaaseen.

Jousimies

Kultainennoutaja

Sosiaalisen, elämäniloisen ja sopeutuvan kultaisennoutajan rotumääritelmä on lähes identtinen Jousimies-tähtimerkin luonnekuvauksen kanssa. Positiiviseen perusluonteeseen kätkeytyy koirallakin aimo annos omistushalua, mutta muuten joviaali luonne piilottaa sen hyvin. Aktiivinen ja energinen kultainennoutaja on erinomainen koirakaveri samanlaiselle Jousimiehelle, ja pari löytääkin yhdessä hauskat seikkailut niin uusissa paikoissa kuin uusien ihmistenkin keskellä.

Kauris

Mopsi

Itsepäinen, uskollinen ja iloinen mopsi on erinomainen valinta Kauriin koiraksi. Helposti vilustuva ja paljon huomiota vaativa mopsi vetoaa suurilla silmillään Kauriin vahvaan hoivaviettiin ja heijastaa omanarvontuntoisena ja rauhallisena koirapersoonana Kauriin omia tuntemuksia. Isäntäänsä mopsi rakastaa ehdoitta – ja juuri sitähän Kauris tarvitsee.

Vesimies

Rhodesiankoira

Omaa tietään kulkeva Vesimies saa persoonaansa hyvin kuvastavan ja itseään ymmärtävän koirakumppanin älykkäästä, itsenäisestä ja uteliaasta rhodesiankoirasta. Rhodesiankoiran selässä on vastakarvaan kasvavista karvoista muodostuva ridge-kuvio – kuin kertomassa Vesimiehen halusta tehdä asiat omalla tavallaan. Älykäs ja vahvatahtoinen rhodesiankoira on vieraita kohtaan varautunut, mutta ei aggressiivinen.

Kalat

Bernhardinkoira

Uskollinen, lempeä ja vähän laiska bernhardilainen on kuin tehty Kalojen lemmikiksi. Ystäviään lähes marttyyriuteen asti auttava Kalat saa lauhkeasta bernhardilaisesta hyvän kumppanin eksyneiden sielujen pelastusretkilleen. Perheeseensä lujasti kiintyvä bernhardilainen on erinomainen lemmikkivalinta myös lapsiperheille.


Lue myös:


AVA

Lähteet: Koirat.com, Wikipedia ja rotujärjestöjen verkkosivut

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja