Mainos

Mihail Gorbatshov 70-vuotias

Neuvostoliiton entinen presidentti Mihail Gorbatshov täyttää tänään 70 vuotta.

Entisen suurvaltajohtajan merkkipäivää on juhlistettu lukuisilla tv-haastatteluilla sekä julisteilla Moskovan keskustassa. Tuoreimpien mielipidetiedustelujen mukaan Gorbatshovin suosio on Venäjällä muutenkin nousussa.

Mihail Gorbatshov väistyi vallasta jouluna 1991 kommunismin romahdettua. Länsimaat näkevät Gorbatshovin johtajana, joka lopetti kylmän sodan sekä loi Neuvostoliitossa yksilöille enemmän vapautta. Venäjällä monet kuitenkin yhä suhtautuvat epäilevästi Gorbatshovin aikaansaannoksiin.

Venäjän akateemikot sanoivat syntymäpäivän aattona, että he olivat aliarvoineet vaikeudet, joita Gorbatshov kohtasi lopettaessaan kommunismin monopolivaltaa maassa. 70 vuotta täyttävä Gorbatshov sanoi syntymäpäivähaastattelussaan, että perestroika eli jälleenrakennus oli kaikille vaikeaa aikaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on onnitellut Gorbatshovia. Putin kiitti onnittelutervehdyksessään Gorbatshovia siitä, että tämä toi maahan uudistuksen aikakauden. Putin sanoo, että Gorbatshovin aika muutti koko maailman poliittista karttaa.

Gorbatshovin valtakaudella Putin oli "karriäärivakoojana" tiedustelupalvelu KGB:ssä, joka tunnettiin myös oman maan kansalaisten tiukasta seurannasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.