Mainos

Mieti kaksi kertaa, ennen kuin tarjoat koirallesi jäätelöä – tässä syy

Tiesitkö, että myös koirat saattavat kärsiä laktoosi-intoleranssista? 

Ei ole mikään suuri salaisuus, että koirat rakastavat ihmisten ruokaa, ja monella koiranomistajalla saattaakin olla täysi työ lemmikin pitämisessä pois ruokapöydästä tai jääkaapilta. Vaikka moni omistaja sortuukin lemmikkinsä hemmotteluun, koiranomistajien tulisi noudattaa varovaisuutta etenkin maitoa sisältävien ruokien kanssa. Sillä aivan kuten ihmisetkin, myös koirat saattavat kärsiä laktoosi-intoleranssista, jolloin pienikin jäätelön nuolaisu saattaa aiheuttaa koirallesi ikäviä vatsavaivoja.

Maitotuotteet eivät ole koirille välttämättömiä 

Vaikka maito on koiranpentujen ensimmäistä ruokaa, iän myötä niiden laktoosin sietokyky voi muuttua, aivan kuten ihmisilläkin. Eläinlääkäri Rachel Barrackin mukaan jokainen koira on yksilö sen suhteen, kuinka paljon ne sietävät maitotuotteita. Toiset pystyvät litkimään kulhollisen matoa ongelmitta, kun taas toisille ilmenee ruoansulatusongelmia pelkästä juustosiivusta.

– Maitotuotteet eivät ole myrkyllisiä koirille, mutta ne eivät myöskään ole välttämättömiä niiden ruokavaliossa ja saattavat aiheuttaa epämiellyttäviä oireita lemmikillesi. Tasapainoinen koiranruoka sisältää riittävästi kalsiumia koirasi tarpeisiin, Barrack kertoo The Dodo -sivustolle.

Jos koirasi kärsii laktoosi-intoleranssista, oireet ovat melko ilmeisiä; turvotusta, ruoansulatusongelmia, ilmavaivoja ja pahoinvointia. Mutta toisin kuin ihmisille, koirille ei ole olemassa tähän vaivaan lääkettä, vaan ainoa hoito on maitotuotteiden välttäminen.

Vaikka maito ei tuottaisikaan lemmikillesi ongelmia, kannattaa olla tarkkana myös sen suhteen, etteivät lemmikillesi annetut ruoat sisällä koirille myrkyllisiä ainesosia, kuten suklaata, rusinoita tai makeutusaineita.

Lähde: The Dodo  

***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.