Miesvero vesitti kokoomusnaisten sanoman – pelkkä vitsi

Kokoomusnaisten laatima kannanotto palkkatasa-arvon puolesta on kerännyt runsaasti kielteistä palautetta sosiaalisessa mediassa. Naiset ehdottivat miesveroa.

Kokoomusnaisten kannanotossa miesverosta kerrottiin näin: 

"Valtionvelka naista kohden on yhtä suuri kuin miestä kohden. Mitäs jos naisten ja miesten euron erisuuruisuus tasoitettaisiinkin verotuksella?  Verotaulukon mukaisen veron lisäksi miehet maksaisivat pussistaan miesveroa vuosittain aina sen mukaisesti mitä naisen eurosta puuttuu verrattuna miesten euroon ja nämä lisätulot käytettäisiin valtionvelan ylimääräisiin lyhennyksiin."

Kokoomusnaiset ehdottavat, että miehen ja naisen euron välinen ero kirittäisiin umpeen erillisellä miesverolla. Kannanotto on Keski-Suomen kokoomusnaisten piirihallituksen puheenjohtajan Riitta-Maija Hautamäen mukaan ymmärretty väärin, sillä se oli huumorimielellä laadittu.

– Siinä ei missään nimessä haluttu kohdistaa huomiota mihinkään miesveroon, sillä se oli se jutun huumoriosuus. Kirjoituksella haluttiin yleisesti nostaa miesten ja naisten välinen palkkatasa-arvo keskusteluun. Olemme myös huolestuneita siitä, miten hyvinvointivaltiota jatkossa rahoitetaan. Nyt tämä asian ydin on ohitettu ja kiinnitetty huomio miesveroon, Hautamäki naurahtaa.

Myös piirihallituksen järjestösihteeri Pia Nyman kauhistelee reaktioita ja on Hautamäen kanssa täysin samaa mieltä kannanoton ytimestä. 

– Emme ole ilmeisesti osanneet tehdä riittävän hyvin sitä kannanottoa, jotta se tärkein asia olisi noussut sieltä esiin, Nyman harmittelee.

Mikä sitten on kirjoituksen sanoma? Kirjoituksen taustalla on Nymanin mukaan sekä valtion kovaa vauhtia kasvava velka että palkkatasa-arvo. Kokoomusnaiset ovat huolissaan molemmista.

– Vastaamme kaikki valtion velan maksamisesta, ja toisaalta naisten tulot ovat pienemmät kuin miesten tulot,  joten velan osuus on suhteessa suurempi naisille. Piirihallitus tässä ajatteli niin, että jos naisten euroa ei saada nostettua miehen euron tasolle, tehtäisiin velkahelpotus sitten naisille – miesverolla.  Tällä epärealistisella miesverolla halusimme avata keskustelun koko tässä asiassa.

– Kirjoituksen ideana oli siis se, että hieman pilke silmäkulmassa, mutta puhutaan kuitenkin naisten ja miesten välisestä palkka-tasa-arvosta, Nyman kiteyttää. 

 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja